Wat kan ik wel!


Als je iets meemaakt wat je hele leven op zijn kop zet, heb je tijd nodig om te resetten. Of dit nu een ernstige ziekte is, een scheiding, dood van een geliefde, verlies van een baan of iets anders. Je bent eerst een tijdje van de leg, zoals dat zo mooi heet. Iedereen. En zeg nu niet dat jou dat niet zal gebeuren, want zelfs de stoerste mannen en vrouwen worden geraakt door dit soort levensmomenten. Ook ik. Na mijn herseninfarct stonden de eerste maanden vooral in het teken van overleven en herstellen. Herstellen doe ik nu nog steeds. Wennen aan de nieuwe situatie is heel moeilijk en nu bijna 2 jaar later, heb ik nog steeds momenten dat ik denk: is dit MIJ echt overkomen? Ja dus. Daar is geen twijfel over mogelijk. Alles is anders. Mijn leven, dat van mijn vriend en van mijn dochter. Gelukkig ben ik nog altijd meestal positief ingesteld en probeer ik zoveel mogelijk te focussen op vandaag en niet op het verleden. En te focussen op dat wat ik nog WEL kan in plaats van steeds te treuren om alles wat niet meer kan. Daar word je namelijk echt niet gelukkig van.

Wat kan ik nog WEL:

 • genieten van mijn dochter met haar gedans en geturn door de huiskamer.
 • elke dag zelf indelen wat ik wil gaan doen.
 • heerlijk wandelen in de natuur, elke dag weer.
 • ontspannende yoga lessen volgen
 • mindfulness oefeningen thuis doen
 • naar bos of strand
 • terrasjes zitten die niet te druk zijn
 • varen in onze sloep over de Vinkeveense plassen
 • kort winkelen in niet te drukke winkels
 • picknicken
 • films of series kijken die rustig zijn qua beeld
 • boek of tijdschrift lezen
 • koken
 • fotograferen
 • schrijven

Terwijl ik dit typ realiseer ik me dat er nog zoveel is wat ik wel kan doen. Deze lijst is nog lang niet klaar ook. Tip: doe dit ook eens voor jezelf, je zult zien dat je lijst langer is dan je misschien in eerste instantie had bedacht. Alleen die ontdekking maakt dat je je beter gaat voelen. Durf te leven! Doe de dingen die je kunt en waar je gelukkig van wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s