Energie boosters 


Wat geeft mij energie? Als je dat weet kun je natuurlijk verder. Voor mij is het gewoon een kwestie van proberen. Dat is de afgelopen twee jaar wel gebleken.  

1. Het meest belangrijke voor mij is slaap. Als ik niet goed slaap, ben ik nergens. Geen energie, snel overprikkeld en een heel kort lontje.

2. Yoga. Ik doe vast op maandagochtend yoga in een klein groepje en dat is heerlijk. Even het vaak drukke weekend achter me laten en ontspannen beginnen.

3. Beweging in het algemeen. Sporten vind ik een te groot woord 😉. Ik heb ook nog steeds geen vast beweeg cq sportrooster terwijl ik weet dat ik dat wel zou moeten hebben. Want ook daarvan krijg ik energie. Al is het maar elke dag een half uur buiten lopen.

4. Een middagdutje. Sinds mijn CVA doe ik elke middag na de lunch een dutje. In het begin sliep ik dan echt ik zette wel altijd mijn wekker zodat ik niet langer dan een uur sliep, op advies van revalidatie afdeling van het AMC. Maar de laatste maanden slaap ik eigenlijk vrijwel nooit meer. Helaas. Want ik knap er echt wel van op weet ik. Maar vaak is mijn hoofd te onrustig of als ik goed geslapen heb ‘ nachts, ben ik overdag gewoon niet moe genoeg, denk ik.

5. Een heerlijke smoothie. Ik ben 2 jaar geleden bij een orthomoleculair voedingsdeskundige geweest en die heeft wat tips gegeten wat je bijvoorbeeld goed kunt eten, waar je meer energie van kan krijgen. Natuurlijk weten we allemaal dat we veel groente en fruit moeten eten. Maar een smoothie kan een mooie aanvulling zijn op bijvoorbeeld je ontbijt of lunch. Wel belangrijk om niet alleen fruit te doen want dan stijgt je bloedsuikerspiegel in een keer gigantisch, gevolgd door een enorme dip in energie. Doe er iets van groente door, zoals spinazie, broccoli  ofzo. Dat scheelt een stuk. Heb je er iets langer plezier van qua energie. Ik zou het zelf echt vaker moeten drinken eerlijk gezegd,

Wat zijn jouw energie boosters? Ik hoor heel graag jouw tips!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s