Mindfulness; hype of niet?


Wie heeft er niet van gehoord? Mindfulness….is dat nu echt iets nieuws van deze tijd, een hype, of zou het echt nut hebben? Ik  mijzelf dat heel veel afgevraagd. Elk jaar is er immers wel weer iets nieuws wat je zogezegd zou moeten doen om je beter te voelen. Of wat zeg ik, elke maand. As je alles volgt wat voorbij komt, zou je echt knettergek worden en zeker niet ‘mindful. Voor mij is het om te beginnen al een uitdaging om rustig te gaan zitten met een kop thee zonder mijn telefoon in mijn hand en social media af te gaan. Zeker nu ik niet werk, heb ik tijd zat daarvoor. Maar nee, daar knap je niet van op, dus ik dacht, baat het niet dan schaadt het niet. (valt het je niet op hoeveel van die oude gezegdes eigenlijk ook echt waar zijn….). Zelfs de bedrijfsarts gaf het mee als advies tijdens mijn eerste ziektemaanden. Ik had en heb veel moeite om mijn hoofd stil te krijgen. Dit zou kunnen helpen. Nou wie weet.

Via social media had ik opgezocht wat een beetje goede apps zijn die je kunt gebruiken. En ben maar gewoon begonnen met een open blik. En echt, ik ben verre van zweverig, nuchter as hell en voorheen helemaal niet bezig met dit soort dingen. Maar ik sta overal open voor. Dat helpt wel natuurlijk. En eerlijk is eerlijk, ik vond het heerlijk!!! ik merkte echt dat ik er rustig van en door werd en dat mijn hoofd even een soort pauze kreeg. Even resetten. En dat heb ik soms echt nodig. Dus ja, het is denk ik zeker een hype, maar geen hype die slecht is voor je. Ik denk dat heel veel mensen hier baat bij kunnen hebben. NAH of niet. En de een noemt het mindfulness, de ander noemt het bewust leven en ga zo maar door. Feit is dat het je even een rust moment in de dag geeft als je een moment voor jezelf neemt. Ik ben pas net begonnen op mijn mindfulness tour en ga hier zeker meer over schrijven de komende tijd.

Ik zou zeggen. Probeer en ervaar het. Stel je open en kijk dan of het jou ook wat oplevert. Nee heb je, ja kun je krijgen toch?!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s