Is dit alles?


Wie kent dit beroemde liedje van Doe Maar niet? Deze ene regel is er een die heel vaak door mijn hoofd gaat tegenwoordig. En als ik eerlijk ben eigenlijk ook nog wel toen ik ‘gewoon’ fulltime werkte als marketing communicatie adviseur. Heel fijn elke maand die salarisstrook en geld op de rekening. Maar is dat nu waar je echt gelukkig van word? Van een baan en bijbehorend salaris? Lange tijd heb ik een groot deel van mijn identiteit er wel aan ontleend. Dat klinkt wat zwaar maar als je veel werkt is dat nou eenmaal een groot deel van je leven. En dat is prima.

Maar hoe is dat dan nu? Werken zit er voorlopig niet meer in. Volgens het UWV zelfs helemaal niet meer, gezien het feit dat ik een IVA uitkering krijg sinds maart 2017.

Hoe ga je dan verder met je werkloze leventje?  Voor mij geldt eigenlijk dat ik sinds ik ziek ben geworden en thuis zit nooit heb gedacht ik ga niet meer werken. Na 9 maanden ben ik gestart met vrijwilligerswerk bij Dream4Kids. Dat was en is ontzettend fijn. ik zet daar mijn marketing en communicatie kennis in op momenten dat ik me goed voel. Prettig voor mij om mee bezig te zijn en toegevoegde waarde te hebben. Want eerlijk, dat heb ik toch wel een beetje nodig.

Daarnaast ben ik ook al die tijd bezig geweest met de vraag, is dit alles. Is dit wat ik kan of kan dit nog verbeteren? Is er nog winst te behalen in de zin dat ik beter leer om te gaan met mijn energie en prikkels bijvoorbeeld. Nu ben ik aan het kijken of dat met bijvoorbeeld Hersenz kan of professionals in NAH bijvoorbeeld. Wat past het beste bij mij en mijn vraag?

Dus is dit alles? Nee zeker niet. Ik leg me niet neer bij de huidige situatie. Zie nog steeds gelukkig mogelijkheden om dingen te doen, om mijn leven leuker te maken, dat ik beter kan functioneren, dat ik positief blijf en kan genieten. Toch af en toe stiekem denk, ik maak nog steeds wel kleine stapjes vooruit. Hoe fijn is dat.

En werk, nee werk zal, nooit meer zo belangrijk worden als het ooit was. Maar dat is ok. Ik geniet enorm van de vrijheid die ik nu heb. En ook nodig heb om te kunnen functioneren. Van mijn lieve meisje die ik veel meer meemaak dan als ik nog gewerkt had, en dat is een enorme rijkdom. Dat realiseer ik me!

Dus nogmaals is dit alles? Dit is alles en zo ontzettend veel meer dan dat. Er ligt een hele nieuwe wereld voor me open en ik ga deze zoektocht dan ook vol vertrouwen tegemoet!

Hoe ziet jouw reis in je nieuwe leven eruit sinds je NAH hebt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s