Vakantie menu

Om enigszins voorbereid op pad te gaan en ter plekke niet teveel na hoeven te denken over ‘wat eten we vandaag’, heb ik wat  op een rijtje gezet die makkelijk te maken zijn, gezond tot redelijk gezond en met ingrediënten die ook bijna overal wel te krijgen zijn. Wie weet doe je inspiratie op 😉.

Heb je goede aanvullende ideeen hiervoor, dan hoor ik dat heel graag, voeg ik ze toe!

1. Pasta met zalm en broccoli.

2. Franse sperziebonensalade met aardappelpartjes en biefreepjes.

Een simpel maar super lekker gerecht.

Je hebt nodig:

400 gram sperziebonen

1 teentje knoflook

3 ansjovisfiletjes (blikje)

6 olijven zonder pit

1 eetlepel olie

1-2 eetlepels azijn

Maak de sperziebonen schoon en breek ze door midden. Maak de knoflook schoon en snijd klein, ansjovis in stukjes en olijven in plakjes. Sperziebonen koken in weinig water (6-8 minuten). Knoflook fruiten in pan in de olie, ansjovis erbij en azijn toevoegen. Dit allemaal door de nog warme sperziebonen mengen (pan van het vuur!). Olijven erdoor en iets af laten koelen.

Serveren met bijvoorbeeld reepjes geroerbakte biefstuk en aardappelpartjes.

3. Gewokte spinazie met vegaburger.

Gebruik verse spinazie en wok dit, alles kan erdoorheen wat je lekker vindt. Ik doe meestal feta, rode ui, paprika, knoflook, olijf en doe er dan zout en peper naar smaak over en Italiaanse kruiden. Heel makkelijk, snel klaar en gezond.

Lekker met een vega schnitzel of kip of vis en rijst bijvoorbeeld.

4. Lasagne a la Provençale  (als je een oven hebt).

Als je een oven hebt is dit een aanrader, lasagne met ratatouille. Wederom super makkelijk en je kunt zelfs wat dingen meenemen op vakantie bijvoorbeeld voor de aankomstdag. Zit in 10 minuten in de oven en een half uur later zitje te eten. Haal een vers stokbroodje erbij en je zit te smullen.

5. Tonijnburrito met Italiaanse groenten.

6. Hamburger dag

Maak lekker zelf hamburgers op de BBQ of in de pan (bij slecht weer), grill de broodjes kort en zet op tafel alle garnituren die jij maar lekker vindt. En laat iedereen zelf zijn broodjes klaar maken, vinden kids ook leuk.

Lekker met tomaat, komkommer, augurk, tomatenketchup, ui etc.

7. Uit eten

8. Omelet met groenten.

Bak lekkere omeletten en apart of erdoorheen een grote zak wokgroenten. Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf verse groenten snijden. Kies bijvoorbeeld voor prei, paprika, courgette, tomaat. Zout en peper door omelet en Italiaanse kruiden over groenten.

Heerlijk op stokbrood of gewoon brood.

Kijk ook eens bij mijn blog over warmteproof weekmenu!

Eet smakelijk en fijne vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s