Lichtpuntjes challenge: doe je mee? Start as donderdag 21 september

Ik heb er al zoveel over gelezen. Het bijhouden van de mooie momenten in je leven, zorgt ervoor dat je positiever in het leven staat. Genieten van de kleine dingen, de dingen van alledag, maken dat je meer focust op dat wat er toe doet en meer vandaag leeft, in het moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst.

Leven in het moment is praktisch gezien ook het meest handige, aangezien dat het enige leven is wat je hebt en aangezien je nu leeft. Het is natuurlijk maar de vraag hoe lang dat leven duurt en of er een morgen is 😉. Leven in het verleden is al helemaal niet handig, omdat je daar niets meer aan kunt veranderen, mocht je dat willen.

Dus de uitdaging is, leef in het hier en nu en geniet van alles wat er op je pad komt en wat je meemaakt, elke dag weer. Dat klinkt makkelijker dan het is, weet ik uit ervaring. Maar ook voor mij heel belangrijk, omdat de ‘vorm van de dag’, nooit echt te voorspellen is. Ik kan heel moe opstaan of toch met wat energie en zin om wat te ondernemen. Luisteren naar mijn lichaam is essentieel, dus leven in het hier en nu ook.

Onder andere geïnspireerd door Marloes van Zoelen, ben ik meer gaan lezen over lichtpuntjes. De gedachtes erachter. Het schijnt echt dat als je die bij gaat houden, dagelijks, je meer mindful gaat leven. Meer in het moment, meer vandaag, je meer bewust wordt van kleine dingen en daar ook meer van kan genieten. Nou dat klinkt allemaal heel mooi vind ik.

Daarom ga ik de Lichtpuntjes challenge starten! Vooral voor mijzelf, maar ik zou het onwijs leuk vinden als je met me mee doet!

Wat houdt het in?

 • 10 dagen lang ga ik elke dag bijhouden wat mijn lichtpuntjes van die dag waren
 • Ik noteer ze in een mooi notitieboekje en neem er echt even de tijd voor om ze te ontdekken en benoemen
 • Vervolgens, deel ik op Facebook, mijn top 3 lichtpuntjes van die dag. Als je meedoen, kun je jouw lichtpuntjes als reactie delen op dit bericht. Zo inspireren we elkaar!
 • Start: aanstaande donderdag 21 september
 • Einde: zaterdag 30 september
 • Evaluatie: zondag 1 oktober

Wat heb je nodig om mee te doen?

 • Een klein notitieboekje
 • Een pen of potlood
 • 5 minuten per dag om even rustig te schrijven

Waarom zou je meedoen?

 • Omdat je moeite hebt om te genieten van de gewone dingen in het leven
 • Omdat je veel terugkijkt in je leven naar hoe het vroeger was
 • Omdat je altijd plannen aan het maken bent voor de toekomst
 • Omdat de dagen aan je voorbij vliegen en je je soms afvraagt wat een dag je gebracht heeft
 • Omdat je benieuwd bent of dit ook voor jou gaat werken? Om meer te leven in het hier en nu en meer te genieten van de kleine dingen. (Net als ik)

Waarom 10 dagen?<

mdat dat voor mij redelijk te overzien is en ik denk dat ik dan wel kan inschatten of ik er iets mee opschiet en er verder mee wil of niet.

Lijkt het je leuk? Doe dan gezellig mee! Voor jezelf, of op mijn Facebook pagina van Love your life.

Na de challenge laat ik jullie uiteraard weten wat mijn ervaringen zijn!

Mooi lichtpuntje van vandaag, de zon schijnt! Na al die regenachtige dagen, is dat een mooi startsein van mijn lichtpuntjes challenge!

Veel plezier als je de uitdaging ook aangaat & ik lees jouw lichtpuntjes graag op mijn Facebook pagina.

2 gedachten over “Lichtpuntjes challenge: doe je mee? Start as donderdag 21 september

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s