Ineke 2.0

Dit is het verhaal van Ineke Wiedijk -Lekx, 39 jaar uit Heerhugowaard. Getrouwd en moeder van Amber (5). Eind augustus 2014 maakte zij een hersenstaminfarct door. Dit is hoe zij haar nieuwe leven heeft opgepakt en hoe het nu met haar gaat!

” Wat mij vooral opvalt na het doorstaan van mijn cva is dat het leven oppakken een flinke strijd is. Ik ben van nature heel positief en nieuwsgierig. Wat is dit, hoe ga ik het aanpakken en vooral; hoe kan ik dit beter maken. Dat is op een helder moment mijn strategie. Maar een strijd in mezelf wanneer het koppie daar niet in meewerkt. De afgelopen jaren heb ik een aardig parcours afgelegd in herstellen, proberen te integreren op het werk, opnieuw revalideren en weer integreren. Allemaal gericht naar buiten. Weer dezelfde te kunnen zijn en doen.

Tot ik in een programma kwam (ja ik bleef op zoek naar wat mij kon beteren) waarin ik tot mij kwam. De veranderingen echt leerde zien. De “nieuwe” Ineke. Met daarnaast veranderde rollen. En het besef dat er veranderingen blijvend nodig zijn om een beetje te kunnen functioneren.

Confronterend pijnlijk besef. Een proces met vallen en opstaan. Nog steeds. Ik ben zelf veranderd, verminderd belastbaar; ik kan niet meer werken; rol als partner en moeder veranderd/ beperkt. Hulp in de huishouding en nog steeds thuisbegeleiding vanuit dat programma.

De veranderingen beetje bij beetje aanvaardend leer ik steeds meer wat mij helpt en wat mijn valkuilen zijn. Een rustiger leven opbouwend met regeltjes om aan te houden, maar ook keuzes maken om hier en daar te kunnen genieten van gezin, familie en vrienden. Vollop!!

De focus van je levenspad slaat helemaal een andere richting in. Niet langer gericht op je carrière, sociaal leven en het gezin “er even naast”. Nee de volgorde gaat andersom, helemaal op de schop, en met wat pech red je de laatste twee amper. Een levensles?! Wel een harde.

En zo ben ik gekomen waar ik nu ben. Fulltime thuis-mama, ik help op school waar ik kan, ik vind mijn rust en ontspanning bij mijn fijne yogaklas, wandel graag en ik knutsel in de “mutsenclub”!! En nu ik mijn weg in het leven weer een beetje vind, komt er ook weer meer ruimte in de relatie. Want ook dat is een puzzel geweest, maar weer een ander verhaal.

En ook kun je zelf de verandering nog zijn. Regie nemen. Afgelopen jaar 20 kilo afgevallen door beweging en voeding onder handen te nemen. Ik ben er best trots op en het geeft me energie om mijn leven te leiden in plaats van lijden.

Ik blijf, op mijn heldere momenten, positief en nieuwsgierig. What’s next??? “.


2 reacties op ‘Ineke 2.0

  1. Ineke, dank voor je verhaal. Ik heb ook een hersenstaminfarct gehad en worstel ook nog steeds met mijn weg vinden om mijn leven weer vorm te geven. In jouw stuk heb je het over een programma waar je aan meegedaan hebt, welke was dat?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s