Omdenken met NAH

Ik las laatst een inspirerende blog van iemand over omdenken. Diegene plande altijd haar dagen in naar activiteiten die ze moest doen die dag. Geen gekke manier van plannen, dat doen de meeste mensen denk ik. Ook ik. Maar leven met NAH is vaak echt een opgave. Druk die anderen je opleggen, of van een to do list kun je eigenlijk helemaal niet gebruiken. Je wilt gewoon zo goed mogelijk de dag door komen. 

Hoe kom je dus zo goed mogelijk de dag door? 

Dat is een vraag die ieder voor zichzelf moet beantwoorden, omdat iedereen anders is en ook ieder hersenletsel anders is. Maar als ik voor mezelf spreek, en kijk naar mijn dag, heb ik op een dag voldoende rustmomenten nodig. En dat betekent niet altijd slapen, dat doe ik bij voorkeur ook in de nacht namelijk 😉. Maar wat als je je dag nu eens zou gaan indelen op een andere manier? Omdenken dus! Dus niet naar activiteiten die je wilt of moet doen, maar naar rustmomenten die je nodig hebt om je dag door te komen.

Het is voor sommigen misschien een inkoppertje, maar voor mij niet helemaal. Het klinkt heel logisch, maar waarom doe ik het dan niet? Waarom ga ik steeds over grenzen, terwijl ik weet dat ik het het niet moet doen? Ja waarom, dat is een goeie vraag.

Hoe doe je dat dan, omdenken?

Hoe leg je echt de focus op rust in plaats van activiteiten? Ik denk door een dagschema te maken bijvoorbeeld, met tijdsblokken die je dan tot rustmoment bombardeert. 

Mijn ideale doordeweekse dagindeling met als focus RUST:

  • 6.00-6.30: yoga oefeningen
  • 8.30-9.00: theemoment + meditatie
  • 10.30 uur: wandeling of andere lichaamsbeweging
  • 12.00-12.15: Mindfulness oefening
  • 12.30-14.00: rusten in bed
  • 14.30 uur: theemoment 
  • 18.30-19.00: rustmoment in bed
  • 22.00 uur: slapen

Ik zeg er heel bewust bij, mijn ideale dagindeling, want 9 van de 10 keer, ga ik gewoon van 8.30 uur tot 13.00 uur door met van alles doen, rust dan slecht en ben einde van de middag kapot. En dan krabbel ik na het avondeten weer op en ga vervolgens weer pas om een uur of 23.00 uur slapen. Een ezel stoot zich ook alweer hoeveel keer aan dezelfde steen?

Wat als…?

Wat als ik nou eens een week dit schema echt ga proberen vol te houden? Wat als ik echt ga omdenken? De was gewoon laat liggen en niet altijd bij wil blijven? Niet altijd het huis spik en span wil hebben, het is tenslotte geen museum en er woont hier ook een knutselkoningin van 6 jaar 😀. Wat als ik eens gewoon echt een week wel zorg dat ik voor 22.00 slaap? Wat als…..? 

Zou ik me dan beter gaan voelen? Heeft omdenken echt zoveel resultaat en effect op mijn dag en hoe ik me voel? Ik ga de uitdaging aan en ga deze week denken vanuit de focus rust!

RUST RUST RUST

ADEM IN – ADEM UIT

Ik hou jullie op de hoogte! 

En mocht het je wat lijken, deel jouw week dan ook eens naar rustmomenten in, in plaats van naar activiteiten. Benieuwd wat het jou gaat brengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s