Kortste bucketlist ever!

Je hoort en ziet het overal. De bucketlist! Wat wil jij allemaal graag nog gedaan hebben voor je 40e, als koppel of in je hele leven. Natuurlijk denkt iedereen wel eens na over welke landen je graag zou willen bezoeken. Ik ook. Maar verder?

Een echte bucketlist heb ik nooit gehad. Ik vind het ook zo’n momentopname. Wat ik graag wilde toen ik 23 was, wil ik nu allang niet meer. Of ik heb het toen ook gewoon gedaan (zoals een reis door Cuba 😉).

Wat is ook het nut van zo’n bucketlist, vraag ik me altijd af als ik er weer een voorbij zie komen? Alsof je niet al genoeg dingen ‘moet’ op een dag.

Leg jezelf geen ‘moeten’ op. Laat jezelf niets aanpraten. Je moet helemaal niets specifieks gedaan hebben voor je 30, 40, 50 of zelfs dood bent. Genieten van je leven nu is belangrijk. En tuurlijk kun je een doel hebben, een mooie reis willen maken met je kinderen of sparen voor een nieuwe tattoo of zelfs een ballonvaart voor mijn part. Maar doe het wanneer jij het wilt doen, op jouw manier!

Dat doe ik ook 😉. Ik heb dus zeker geen bucketlist! Als ik iets graag wil doen, dan doe ik het, vandaag of op korte termijn.

Genieten van de kleine dingen, iedere dag is mijn motto. De kortste ‘bucketlist’ ever.

Maar misschien ook wel de beste die er is?!

Een gedachte over “Kortste bucketlist ever!

  1. Ik heb er wel eentje op mijn lijstje staan, maar ik blijf het maar uitstellen omdat er altijd zaken zijn die ik belangrijker vind. Ik vermoed dat ik bij het neerpennen van mijn lijstje te veel gedacht heb aan de zaken die ik wel graag eens zou willen doen, maar die het nooit redden tijdens een momentopname. Op zich is dromen over iets ook al mooi. Soms heb je een lijstje nodig, soms schrijf je het lijstje terwijl je leeft.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s