Leestip: Imperfect verklaard, Ariena Ruwaard

Ik ben dit boek gaan lezen op aanraden van een lotgenote, die ik ken uit de Facebook groep die ik in 2015 heb opgericht. Een Facebook groep speciaal voor moeders met NAH en jonge kinderen. Zij had veel aan het boek gehad. En inderdaad, het is een prachtig boek. Heel herkenbaar voor mij ook. Ik heb het in een adem uitgelezen. En zelfs dingen gearceerd terwijl ik aan het lezen was. Omdat er mooie teksten, spreuken en herkenbare dingen in staan.

Ariena heeft in 2008 te maken gehad met een hersenontsteking en heeft tot op de dag van vandaag last van restverschijnselen. Voor mensen met hersenletsel, zullen deze allemaal heel herkenbaar zijn. Wat voor mij treffend was, is dat zij ervan overtuigd was om haar oude leven weer op te gaan pakken. Ook met hersenletsel. Net als ik. Ik dacht ook heel lang, dat komt wel goed, ik ga gewoon iets anders doen, maar het komt wel goed op een andere manier. Totdat het besef komt dat het echt niet gaat lukken en je leven een hele andere draai moet krijgen. Dat besef heeft zij ook gehad en heel mooi verwoord in dit boek.

De volgende hoofdstukken staan in het boek en hebben mij inzicht gegeven en waren soms zelfs een wake up call:

  • Volg je passie! Oftewel doe meer van wat je gelukkig maakt.
  • Gelukslessen volgen en/of herinneringen verzamelen.
  • Rust in mijn huis, rust in mijn hoofd.
  • Accepteren dat het is wat het is.

Het is een heel makkelijk te lezen boek, je kunt het in gedeeltes lezen, zijn losse hoofdstukken min of meer. Ik weet zeker dat je er wat aan gaat hebben, als je hersenletsel hebt. Ook als je dat niet hebt overigens, maar specifiek voor mensen die het wel hebben, is het een mooi boek. Niet zwaar, geen drama, heel praktisch en herkenbaar.

Grote aanrader wat mij betreft.

Een gedachte over “Leestip: Imperfect verklaard, Ariena Ruwaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s