Mijn goede voornemens

Het is al bijna eind januari, maar ik wil toch nog even mijn goede voornemens met jullie delen. Ze zijn eigenlijk niet eens zo zeer gebonden aan het begin van dit nieuwe jaar. Ik bedenk me wel vaker dat ik dingen anders wil/ga aanpakken.

In het kader van wat aandacht geeft, groeit, kan het geen kwaad er hier dus even bij stil te staan!

Gezond eten

Eigenlijk doen we dat vrijwel altijd al. 200 gram groenten halen we met gemak. Zelf vergeet ik nog wel eens fruit te eten, terwijl ik voor Isa elke dag bak fruit voor school maak 😬. Als ik dat nou gewoon in tweevoud doe, heb ik zelf ook gelijk gezond tussendoortje. Check 👍.

Meer rust, meer yoga

Ik heb een nieuw dagschema gemaakt en uitgangspunt is eerst plannen van rustmomenten en dan kijken waar nog ruimte is voor een activiteit. In plaats van andersom. Yoga als het kan 2 x per week in yogaklasje en ook tussendoor thuis. Goed voor mijn hoofd maar ook voor mijn rug.

Meer leven in t nu

Uitdaging met hoofdletters. Probeer het elke dag en blijf het proberen. Bewijs dat het een beetje lukt is dat we nog geen vakanties hebben geboekt voor dit jaar, maar voor last minute gaan. We kijken waar we dan zin in hebben en hoe ik me voel. Wil ik vliegen of toch in Nederland weg? Benieuwd of we het vol gaan houden.

Focus op gezin en familie, fuck the rest

Dat is echt all that matters. Maarten, Isa en ik. Gevolgd door onze families vlak daarna. Dat heeft echt mijn prioriteit. Met mijn beperkte energie kan ik niet meer alle contacten onderhouden zoals ik eerst deed. En dat wil ik ook niet. Tot mijn inner circle horen ook een paar goede vriendinnen en die koester ik heel erg. Ga me niet meer bezig houden met mensen die mijn energie niet verdienen.

Nieuwe hobbies: uit het hoofd: schilderen en handlettering

Veel zin in om nieuwe dingen te gaan doen, die me uit mijj hoofd halen en niet digitaal zijn. Nu nog tijd vinden om te starten.

Bewegen; anders aanpakken.

Iedere dag bewegen. Ook als ik moe ben. Wandelen buiten, hometrainer thuis of yoga thuis of in yogaklas. Door het gelijk ’s ochtends vroeg te doen, begint mijn dag beter.

Minder social media

Hier ben ik al mee begonnen. Ik zit veel minder op social media en dat bevalt goed. Ik schreef er al een aparte blog over.

Enjoy the simple life!

Dit heeft ook te maken met leef in het moment. Ik probeer elke dag te genieten van al het mooie en kleine wat het leven biedt. Een mooi vogeltje, een heerlijke kop thee of een vrolijk meisje wat uit school komt rennen en mama roept…

Zingeving: Dream4Kids

Ik heb graag het gevoel dat ik iets nuttigs doe met mijn leven. En natuurlijk is het opvoeden van een kind het meest nuttige wat een mens kan doen, maar toch. Bij Dream4Kids kan ik mijn ei kwijt op momenten dat ik daar energie voor heb. En binnenkort ga ik samen met 2 anderen een droomdag organiseren voor een kind. Super veel zin in.

RUST, RUST en nog eens RUST

Centrale thema voor mijn 2018. Hoe krijg ik meer rust in mijn hoofd. In dit hoofd waar toch echt schade is ontstaan door mijn herseninfarct in 2015. Ook al merken veel mensen het niet en zie je niets aan mij. Geloof me, het is er echt.

De komende weken ga ik een aantal blogs schrijven met als thema ‘Rust in je hoofd’, met elke keer een andere insteek over hoe je die rust kunt krijgen in je hoofd. Ik ben benieuwd of jullie je daarin gaan herkennen. Het worden 8 verschillende blogs en de eerste hoop ik later deze week klaar te hebben.

Heb jij jezelf nog dingen voor genomen dit jaar? Ook zo toe aan rust in je hoofd? Hou dan zeker mijn blogs in de gaten de komende weken!

Op een geweldig 2018, voor jou, voor mij en iedereen die ons lief is! 🙏

Een gedachte over “Mijn goede voornemens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s