Rust in je hoofd #5: Weet wat voor jou geluk is

Vorige keer schreef ik in de reeks Rust in je hoofd over Loslaten. Een lastige vind ikzelf en aan de reacties op die blog te merken, ben ik niet de enige. Vandaag ga ik het hebben over, weten wat voor jou geluk is!

Om rust in je hoofd te hebben, is het belangrijk om vooral dingen te doen waar jij echt een blij en gelukkig gevoel van krijgt. Je hebt dan een veel ontspannender gevoel natuurlijk. En dat geeft rust. Rust in je lijf en in je hoofd.

Een idee is om al je activiteiten eens op een rijtje te zetten. Wat doe je zoal op en dag of in een week? En zet achter elke activiteit of het een energiegever voor je is of een energienemer. Het spreekt eigenlijk voor zich dat je voor een blij gevoel, meer dingen zou moeten doen die je energie geven in plaats van andersom. Door het op te schrijven, kom je soms tot verrassende inzichten.

Sinds ik hersenletsel heb en noodgedwongen thuis ben, denk ik veel meer na over wat mij echt gelukkig maakt. Als je elke dag naar je werk gaat en daarnaast een gezin draaiende moet houden, wordt je vaak geleefd. Ik wel tenminste. Door het meemaken van zoiets heftigs als een herseninfarct, staat je wereld even stil. Na de eerste herstelperiode, ben ik veel meer na gaan denken over alles. En zo kwam ik tot het onderstaande lijstje.

Waar ik echt gelukkig van kan worden en/of wat mij energie geeft:

1. De zee.

Ik wil met vakanties dus het liefst echt dichtbij zee zijn. En niet in de bossen bijvoorbeeld.

2. De geur van strand & zee.

3. Yoga doen.

In alle opzichten goed voor me. Zie ook mijn eerdere blog hierover.

4. De geur van kokos.

Vind ik heerlijk. In shampoo, in handcreme en haarproducten. Geluksmomentje

5. Nieuwe dingen leren/doen.

Dit was ook de rode draad door mijn werk cv. Dat is ook door mijn hersenletsel niet veranderd. Ik bloei ervan op. Kan niet goed tegen routine.

6. Uit mijn hoofd activiteiten.

Daarom ga ik binnenkort starten met schilderen. Lijkt me heel rustgevend.

7. Schrijven voor blog.

Need I say more? Geeft ruimte in mijn hoofd, vind ik leuk om te doen en helpt anderen. Mooie combi.

8. Buiten in natuur zijn.

Elke dag wandelen buiten is mijn streven. Lukt niet altijd omdat ik ook nu aan het sporten ben met DISQ. Daarover binnenkort meer.

9. Varen op de Vinkeveense Plassen.

Yes, het vaarseizoen gaat bijna weer van start. Op het water zijn, geeft gevoel van vrijheid, ruimte en rust. Aanrader.

10. Vriendinnen zien/spreken.

Helaas lukt dat te weinig. Nu komen de buitenmaanden er weer aan, dus dan halen we het hopelijk een beetje in 😉.

11.Goede nachtrust (dus echt eerder naar bed).

Essentieel. Maar ik ben zoooo slecht in vroeg naar bed gaan.

12. Tijd met mijn gezin.

Het is dubbel want het betekent meer prikkels. Maar ik word er ook blij van. Dus soms zijn de prikkels het meer dan waard.

Wat zijn voor jou echt energiegevers??

Lees ook mijn andere blogs in de categorie Rust in je hoofd:

Over ademhaling

Over kiezen voor jezelf

Over moeten bestaat niet

Over loslaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s