Vandaag in de reeks TBT (throw back thursday) een blog van vorig jaar vol tips om de zomervakantie door te komen!

De zomervakantie komt er aan. Dat is voor veel mama’s met hersenletsel een ware uitdaging. Want hoe overleef je die weken, als manlief grotendeels aan het werk is, je kind(eren) thuis en jij dus niet aan je rust toekomt?

Ik heb voor mezelf de volgende dingen bedacht, die ik kan doen ter voorbereiding. Om op die manier het mijzelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Wie weet heb je wat aan mijn tips?

1. Om zo min mogelijk na te hoeven denken, heb ik een maandmenu gemaakt. Op basis hiervan heeft manlief online de boodschappen afgelopen week besteld. Week 1 is zo goed gelopen ๐Ÿ˜‰ en redelijk makkelijk.

2. Om Isa toch enige structuur te geven, maak ik een dagindeling. Net als op school. En die hang ik op de koelkast zodat ze die kan zien. Inmiddels kan ze de getallen lezen en als ik met kleuren werk of symbolen, snapt ze dat vast. Later hierover meer in aparte blog.

3. Maak nu een pot met ideeen, gevuld door jou en je kind. Ideeen over wat te doen tijdens de zomervakantie. Bijvoorbeeld blauw voor activiteiten die ze zelf alleen kunnen doen en roze voor dingen die jullie samen kunnen doen.

4. Mijn energie is beperkt, dus ik neem me voor om in de ochtend iets te ondernemen buitenshuis. Hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij hebben hier grote speeltuin in park, dat ย is al top.

5. Regel nu alvast speeldates met schoolvriendinnetjes op dagen dat je er alleen voor staat. Voor na de lunch bijvoorbeeld. Kun jij even bijtanken. Ik ben al begonnen met plannen ๐Ÿ˜‰.

6. Zelfde geldt voor logeerpartijtjes.๐Ÿ˜‰

7. Huishoudelijke taken verspreiden. Mijn hulp is 3 weken op vakantie. Help. We moeten dus aan de bak. Ik ga een planning maken, zodat ik elke dag wat doe. En ook voor manlief klusjes voor ’s avonds inplan.

8. Activiteiten met kinderen afwisselen met rust/relaxmoment op de bank. Zodat ze zelf even speelt. Hoop dat dit gaat lukken dit jaar.

Vooral wil ik ook proberen los te laten en te genieten van elke vrije dag. Het niet hoeven haasten ’s ochtends, de tijd aan jezelf hebben, doen wat je wilt. Heerlijk. Genieten van de quality tijd met mijn lieve meisje….die overigens wel wat ondeugend en brutaal ook kan zijn op moment ๐Ÿ˜ฌ.

De wonders of being a mummy zullen we maar zeggen! ๐Ÿ˜€