In de zomervakantie, vooral op dagen dat ik alleen ben met Isa, maak ik een dagplanning.

Ter inspiratie deel ik die hier graag met jullie.

In de ochtend doen we rustig aan als we geen afspraak hebben. Isa kijkt meestal even lekker tv, kan ik rustig bijkomen met de krant en kop thee. Omdat ik normaal gesproken dan wel de meeste energie heb, ga ik wel daarna op pad. Dit kan een boodschap doen zijn, stukje fietsen of lekker wandelen of naar kinderboerderij.

Lunchen doen we meestal redelijk op tijd, uur of 12.00 en daarna ga ik even rusten. Isa speelt dan meestal een spelletje op de iPad of speelt op haar kamer. Echt slapen lukt me meestal niet.

‘S middags na het rusten, eten en drinken we wat, doen een spelletje en koken of bakken wat.

Ik probeer activiteiten die ze alleen kan doen af te wisselen met iets samen met mij doen. En ook vooral dingen te doen die ikzelf ook leuk vind om te doen. Dan kost het me minder energie en hebben we het samen leuk.

In de dagplanning neem ik de volgende elementen vaak op:

1. Altijd een uur buitenspelen / buiten zijn.

2. En ook een uur schermtijd, vaak verdeeld over 2 halve uurtjes. Even voor de tv of een (educatief) spelletje doen op de iPad geeft rust als ze moe of uitgespeeld is.

3. Tekenen/knutselen (alleen of samen).

4. Samen een spelletje doen.

5. Boodschap doen / shoppen / rondje lopen of fietsen.

6. Iets samen bakken of koken.

Ik probeer en wil in de vakantie wel flexibel zijn. Dus kijk niet constant op de klok en ga ook beetje met de flow van de dag mee. Dan komen we de dag samen het beste door en blijft het gezellig.

En dat is voor mij ook het belangrijkste: genieten van deze extra tijd samen met ‘het leukste meisje van de wereld’ 😍

Heb jij ook hersenletsel of een andere beperking? Hoe kom jij de vakantiedagen door?