Tips zomervakantie: elke dag iets koken of bakken met je kind

Ik schreef laatst al een blog over spelen met je kind, in de reeks Tips voor de zomervakantie. Daarin geef ik onder andere aan dat samen iets bakken of koken leuk is. Maar wat dan? kreeg ik als vraag.

De volgende dingen heb ik wel eens gemaakt, samen met Isa:

1. Cupcakes

Heel makkelijk met pak uit supermarkt. Kan natuurlijk ook door alles zelf te kopen. Ik koop ook altijd breed assortiment versieringen 😉. Ze vindt het heerlijk om te doen. En verveelt nooit. In de ochtend cakejes maken en in de middag lekker naar speeltuin en picknicken ermee. Topdag gegarandeerd.

2. Bananenbrood

Dit is een gezonde bakvariant. Zonder suiker. En heerlijk. Zijn tig recepten van. Gewoon even googlen en proberen. Heel leuk om samen te bakken en eten. Makkelijk, ook als je nooit wat bakt.

3. Ijsjes (elke x andere smaak)

Hiervoor geldt eigenlijk dat je van elk fruit ook ijs kunt maken. Vers fruit in de blender, beetje honing erbij voor zoete smaak, limoen of citroen voor frisje en klein beetje water om aan te lengen eventueel. Hoeft niet.

4. Eimuffins

Dit zijn lekker gezonde tussendoortjes. Je kunt hiervoor een bakvorm gebruiken voor cupcakes of muffins. En restjes groenten die je hebt erin verwerken, zoals paprika of courgette.

5. Lasagna

Dit spreekt voor zich. Kinderen vinden het laagjes opbouwen hiervan heel leuk. Ik doe er zelf wel altijd nog verse groenten in.

6. Taart

Gewoon met supermarkt pak of zelf alles maken. Dat laatste is eigenlijk leuker vind ik. En vooral het versieren. Laat ze een taart maken als je ergens op bezoek gaat bijvoorbeeld. Moet je eens zien hoe trots ze dan kijken.

7. Smoothies

Ook een leuke dit. Laat ze zelf kiezen welk fruit erin gaat, leng een beetje aan met water. Ook goed om er bijvoorbeeld iets van groenten door te doen als ze stiekem niet kijken 😉. Bijvoorbeeld gekookte broccoli of handje spinazie. De bloedsuikerspiegel stijgt dan minder drastisch dan wanneer je alleen fruit doet. En dan heb je daarna ook minder last van enorme daling. Vond ik een goede tip die ik ooit kreeg van orthomoleculair therapeut.

8. Milkshake

Op warme dagen natuurlijk ook heerlijk. Melk, aardbeien en wat ijsblokjes in de blender en je eerste smaak is klaar. Heerlijk!

9. Salade (pasta of iets anders)

Dit vindt Isa ook altijd leuk om te maken. Is ook dol op rauwkost dus de helft gaat al op tijdens het ‘koken’. Maar dat vind ik helemaal niet erg.

10. Tip: uit kinderkookboek

En heb je echt een keukenprins of prinses in de dop in huis, overweeg dan een kinderkookboek te kopen. Kunnen ze tijdens de vakantie zelf elke keer iets uitkiezen om te maken.

Hopelijk heb je nu wat ideetjes? Ik ga in de vakantie zeker kokerellen met mijn moppie. Vind het zelf ook ontspannend en geniet van haar trotse blik als iets gelukt is.

Ga jij ook weleens samen met je kind de keuken in? Wat zijn jullie favorieten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s