“Heb lief, de rest is ruis”

Het drama in Oss. Met deze vier woorden weet iedereen waar je het over hebt. Want wat is erger dan wat daar gebeurd is. Niets. Echt niets.

En in plaats van te gaan zeggen hoe erg het allemaal is. In plaats van te gaan zeggen dat dit nooit had mogen gebeuren. In plaats van te gaan zeggen dat de wereld stil staat in Oss. In plaats van. We weten het allemaal wel. Alles wat je er over zegt, is al gezegd. Of had niet gezegd hoeven te worden. Zo stond social media er ook mee vol. Woorden schieten echt te kort…Deze blog gaat dan ook niet over Oss.

Deze blog gaat over een quote die een aantal journalisten de afgelopen dagen hebben gebruikt. En wel deze:

“Heb lief lieve mensen. De rest is ruis”.

Toen ik dit las, kon ik alleen maar denken. Ja, inderdaad. Dit is waar het om gaat.

Het heeft geen zin om je druk te maken over wat anderen van je vinden. Het heeft geen zin om over iedereen maar een mening te hebben en die te ventileren. Het heeft geen zin om boos te zijn op je verleden of hetgeen je overkomen is. Het heeft geen zin om bang te zijn voor de toekomst. Het heeft geen zin om altijd druk te zijn. Het heeft geen zin om voor de buitenwereld te leven. Het heeft simpelweg geen zin.

Het enige wat zin heeft is, liefhebben. Dat is waar het om draait. Wees lief voor iedereen om je heen. Focus op vandaag en de mensen die dichtbij je staan en heb elkaar lief. De rest eromheen is inderdaad alleen maar ruis. Leidt af van dat wat er toe doet. Laat je dus niet overspoelen door de ruis, maar heb gewoon lief.

Een gedachte over ““Heb lief, de rest is ruis”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s