Vandaag is GROEN, de kleur van energie! Ja, echt waar.

Vandaag las ik een artikel over het effect van kleuren op timemanagement.com. Eigenlijk weet iedereen wel dat bepaalde kleuren een ander effect hebben dan andere kleuren. Maar nu sprak de titel van het artikel me erg aan: “Van welke kleur krijg je meer energie?”

Iedereen met hersenletsel herkent het ongetwijfeld. Je hebt nu eenmaal minder energie. Alle tips om meer energie te krijgen of te hebben grijp ik dan ook aan. Ik zal hier ook nog wel eens een blog over schrijven, hoe ik dat probeer te doen. Je moet tenslotte toch roeien met de riemen die je hebt. In het artikel komt naar voren, dat groen de kleur is die doet wat je wil, als je in een energie dipje zit. Groen maakt je blij, levert je meer energie, geeft je hernieuwde motivatie en gaf deelnemers (in 95% van de gevallen!) een groter geluksgevoel. Dat is wat groen voor je kan doen. In groen zit de sleutel als je geen energie hebt.

Nu is het natuurlijk niet zo dat groen de oplossing is, als je geen energie hebt door hersenletsel. Het zou te makkelijk zijn. Was het maar waar. Ik denk wel dat het effect kan hebben in de zin van een bepaald gevoel dat je ervan krijgt. Het is ook geen complete onzin, maar echt gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Waarom groen werkt, daar zijn ook een paar conclusies over. De kleur zou staan voor groei en de kracht van de natuur die ook in onszelf zit. Klinkt wellicht zweverig, maar is keihard bewezen.

“Alles dat lijkt op de buitenwereld geeft mensen een beter gevoel”, legt Mark Woodman CEO van de Color Marketing Group uit over het positieve effect van groen.

Hoe zorg je voor meer ‘groen’ in je omgeving?

Zowel letterlijk als figuurlijk.

Ga elke dag minimaal half uur naar buiten! Neem meer planten in huis. Verf je muur groen! Koop groene kleding! Maar een paar ideetjes.

Ik ga de proef op de som nemen met mijn nieuwe relaxkamer! We zijn hier thuis de voormalige werkkamer aan het ombouwen tot relaxkamer voor mij (how lucky am I, I know). En ik had al bedacht om hier een groene muur te maken (hoe toevallig), maar nu weet ik het zeker! Ik laat jullie het resultaat wel zien als het klaar is.

Welke kleuren heb jij in huis? Merk je dat die iets met je doen?

Bron: Timemanagement.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s