Meer grip op je mailbox als je hersenletsel hebt

Tijdens mijn werkzame leven, zat ik veel achter de computer. Kreeg ontzettend veel mail en was daar veel tijd aan kwijt. De cursus timemanagement besteedde daar ook tijd aan. Een cursus die veel mensen bekend zal voorkomen.

Nu ik niet meer werk, krijg ik nog steeds veel mail. Soms werd mijn mailbox daar er onoverzichtelijk van. En ik onrustig. Tot ik een oplossing bedacht, min of meer geinspireerd op hoe ik dat tijdens mijn werk als projectmanager deed.

Ook prive ben ik gaan werken met sub mapjes in mijn mailaccount.

Dit zijn mijn 7 sub mapjes. Vooral het mapje TO DO is goud waard voor mij.

Hoe werkt dit?

  • Als ik mijn mail check, zet ik eventuele mailtjes waar ik iets mee moet doen, gelijk in het mapje TO DO. Zoals bijvoorbeeld rekeningen die ik moet betalen, mail waar ik op moet reageren etc.
  • 1x per week op donderdag heb ik in mijn digitale agenda staan dat ik dit mapje TO DO doorloop. En dus of gelijk afhandel of laat staan voor week erna.
  • De overige mapjes zijn voor mij meer archief. Al mijn DISQ trainingen bij elkaar, mail over mijn vrijwilligerswerk bij Dream4Kids en blog gerelateerde zaken.
  • Uiteraard heb ik ook een map ongewenst. Die probeer ik zo vaak mogelijk te legen.

Op deze manier hou ik alles goed bij, vergeet ik geen belangrijke dingen, kost het me zo min mogelijk tijd en energie en geeft het me rust.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s