In het kader van Throw Back Thursday, vandaag in de herhaling, mijn 10 tips hoe je Sinterklaas kunt vieren als je hersenletsel hebt.

Als je (kleine) kinderen hebt die in Sinterklaas geloven, ontkom je hier natuurlijk niet aan. De Sinterklaas ‘gekte’.

Hoe hou je het ook voor jezelf leuk en overzichtelijk als je hersenletsel hebt?

1. Keep it simple en klein, is mijn motto!

2. Kies dus je momenten heel bewust uit. Maak een overzicht van alle sintactiviteiten en kies waar je wel en niet aan meedoet.

3. Ga naar 1 intocht met de kinderen en niet meerdere! Kijk of je naar een zo klein en rustig mogelijke intocht kunt gaan. Ik woon in een dorp en de intocht is om de hoek van mijn huis. Als je in een grote stad woont, zou je ook naar een andere intocht kunnen uitwijken.

4. Koop de sinterklaascadeautjes in 1 winkel. Liefst online. Vroeger ging ik echt op zoek naar de beste deal maar dit jaar bespaar ik mezelf de energie. One stop shopping it is!

5. Hanteer het cadeauprincipe: something they want, something they need, someting to wear en something to read. Zo combineer je het aangename met het noodzakelijke 😉.

6. Spreek met je kinderen duidelijk af hoe vaak ze hun schoen mogen zetten. Bijvoorbeeld een keer per week op woensdag of in het weekend.

7. Houd ‘pakjesavond’ op een geschikt moment voor jou! Is de ochtend fijner, maak er dan pakjesontbijt van. Net zo fijn en gezellig. Overweeg om het alleen met je gezin te vieren in plaats van met grote groep.

8. Vier je het wel met je hele familie bijvoorbeeld? Hou het dan behapbaar voor jezelf. Doe bijvoorbeeld alleen het kindergedeelte mee en trek je dan terug.

9. Ga je naar familie of vrienden? Boek dan een hotelletje vlakbij. Het geeft rust als je weet dat je een ‘escape’ hebt, je eigen plek om tot rust te komen.

10. Heb het thuis niet continue over Sinterklaas. Je kinderen worden deze periode al helemaal overladen met sintactiviteiten. Op school, op de sportclub en zelfs in de supermarkt. Doe bewust andere dingen nu ook, zodat zij ook even rust hebben. Die kleine hoofdjes raken ook overprikkeld anders.

Vergeet niet ook vooral te genieten van het plezier dat je kinderen hebben!

En tot slot: Maak het jezelf niet te moeilijk. Rust wat extra als het nodig is en vergeet niet dat dit pas het begin is van de drukke decembermaand, dus take it easy!!!

Veel plezier iedereen!