Mijn lichtpuntjes van 2018

Het einde van het jaar nadert en dat betekent bijna automatisch dat ik toch een soort van terugblik op het afgelopen jaar. En wat is nou mooier om te beginnen met de lichtpuntjes van het jaar! In woord en beeld.

Wat waren mijn 11 lichtpuntjes dit jaar?

1. De beste Valentijnsdag ever, met een handgeschreven envelop van mijn dochter, inclusief prachtige tekening. Zo leuk dat ze nu zelf zo goed kan schrijven.

2. Het einde van het tijdperk zwemles. Mevrouw heeft dit jaar het hele zwem ABC afgewerkt en is dus nu een volleerd zwemster. Heerlijk, dat geeft rust, geen paniek meer in de buurt van water en op de boot. Nou ja, minder. Opletten blijf ik toch altijd nog wel.

3. De lief voor elkaar challenge met de Facebook groep van Moeders met hersenletsel en jonge kinderen. Dit was echt super leuk om te doen en te krijgen. Voor herhaling vatbaar.

4. Eindelijk een weekend naar een strandhuisje. Iets wat ik al zo lang, graag wilde doen en nu werkelijkheid werd. Last minute geboekt, als escape van even paar dagen weg uit ziekenhuis, dus zeker van mooi weer. En wat hebben we genoten alledrie. Strand, zee en zon 3 dagen lang. Een genot! Hopelijk in 2019 weer.

5. Die eindeloze, lange zomer. Wat heb ik daarvan genoten. Ondanks de hittegolf. Dan ben ik zo blij met de airco zodat we in ieder geval goed slapen. Maar zon en lekker weer, het liefst elke dag wat mij betreft. Zou zelfs reden kunnen zijn om te emigreren voor mij/ons. Voel me zoveel beter dan.

6. Door het mooie weer, de keren dat we zijn wezen varen op de plassen. Elke keer weer een genot om met onze sloep de Vinkeveense Plassen op te gaan. Misschien ooit een grotere boot?

7. Mijn vader die op Hemelvaart eindelijk na 3 weken het ziekenhuis mocht verlaten. Grootste lichtpunt van het jaar wat mij betreft. Wat een opluchting.

8. Weekend Ameland met zijn allen in het Pinksterweekend. Op bezoek bij opa en oma. Hoewel het een flitsbezoek was, was het voor iedereen fijn een keer compleet daar te zijn.

9. Vakantie naar Frankrijk! Wat was het fijn om voor het eerst sinds ik hersenletsel heb, weer in mijn vertrouwde Frankrijk te zijn. Heerlijk weer, leuke plek, rust en ruimte. Genieten. En oh wat voelde ik me daar goed.

10. In herfstvakantie nog even kort vertoeft aan het Veluwemeer, wat is Nederland dan toch ook mooi. Ook daar heerlijk weer en nog lekker op terrasje kunnen genieten.

11. De start van nieuwe website De club van moeders met hersenletsel. Enthousiast team van bloggers gevonden en we gaan in 2019 testen of het werkt zoals ik voor ogen heb. Heel benieuwd. Leuk project met toffe meiden.

Conclusie

Toch best een jaar met veel lichtpuntjes, als je het op een rij zet. Terwijl ik dit overzicht maakte, merkte ik ook dat ik daar best een goed gevoel bij had. Precies de bedoeling van het bijhouden van lichtpuntjes als je het mij vraagt. En dan zijn dit nog geen eens de kleine dingen waar ik dagelijks van probeer te genieten.

Voor 2019 wel weer een goed idee om dat bij te gaan houden in een leuk schriftje.

Hoe was jouw jaar? Heb jij kunnen genieten van de mooie dingen in het leven?

Een gedachte over “Mijn lichtpuntjes van 2018

  1. Ik probeer bewust te zijn, meer genietmomentjes op te merken. Jij noemt ze lichtpuntjes 😉. We gaan proberen er een heel tof project van te maken!! Gewoon lekker op onze tijd. Fijne dagen meis. 💋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s