Mijn reis bucketlist

 

Vroeger was ik dol op reizen. Met Vroeger bedoel ik de tijd voor mijn hersenletsel en ook de tijd voor Isa. We gingen wel een paar keer per jaar op vakantie. In het voorseizoen, in het naseizoen, stedentripje hier, een lekkere vakantie in de zomer.

Toen Isa kwam, hebben we die trend gewoon voortgezet. Zoveel mogelijk. Natuurlijk wel enigszins aangepast.

Volgens zo’n reisapp, ben ik in 22 landen geweest, dat staat ongeveer gelijk aan 9% van de wereld. Nog genoeg te ontdekken dus 😉

De volgende plekken ben ik al geweest:

Brussel, Parijs, Rome, London, Riga, Talinn, Barcelona, Lissabon, Madrid, Edinburgh, Malaga, Goteborg, Kopenhagen, Berlijn, Luxemburg, Tunesie, Kroatie, Corfu, Zakynthos, Rhodos, Chios, Epiros, Algarve, Andalusie, Toscane, Frankrijk (veel verschillende plekken). Curacoa, Cuba en Costa Rica.

Sinds mijn hersenletsel is het allemaal toch iets anders. Isa is inmiddels leerplichtig en we moeten meer rekening met mij houden. We gaan nog wel op vakantie, ook naar het buitenland, maar toch anders. Stedentrips heb ik niet zoveel zin meer in. Maar ik kan nog steeds heel erg uitkijken naar tripjes, groot en klein.

De volgende 10 vakanties staan op mijn nieuwe reis bucketlist

 • Denemarken
 • Noorwegen
 • Zweden
 • Zuid- Engeland
 • Oostenrijk
 • Camperreis
 • Normandie
 • Zuid-Afrika / Tanzania (safari)
 • Canada
 • Argentinie

Ander soort bestemmingen als je goed kijkt. Meer natuur, ruimte en rust. Meer neiging tot rondreizen.

Ik heb best wat steden gezien en natuurlijk is elke stad anders, maar toch ook weer niet. Een stad is nu niet meer de fijnste plek met hersenletsel om te vertoeven. Ook niet met een kind. Ik wil Isa de wereld wel nog steeds laten zien en ervaren. Al zal ze dat ongetwijfeld ook heel goed zonder mama kunnen later als ze groot is 🙂 (oh no!)

Maar deze plekken, lijken me heel fijn om met ons gezin te bezoeken de komende jaren. En in het kader van ‘leef vandaag’ en ‘stel niets uit’ gaan we dit jaar weer iets van mijn/ons lijstje ondernemen! Can’t wait!

Hou mijn blog in de gaten, dan ga je het zeker mee-beleven!

Wat vind jij fijne bestemmingen om heen te gaan??

4 gedachten over “Mijn reis bucketlist

 1. Hoi Kesty,
  Wat een mooie bestemmingen staan er allemaal tussen. Ik ben ook iemand die echt van reizen houdt.Ik ben nu bijna een jaar verder na de hersenvliesontsteking, maar ben nog niet weer echt op een trip/reis geweest. Ik vroeg me af of je tips hebt voor het reizen zelf? En met name vliegen. Ben wel benieuwd wat jou ervaring daarin is.
  Groetjes Lieke

  Like

 2. De bergen in Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk zijn mijn favoriete bestemming. Natuur om ons heen, geen grote campings en prachtige uitzichten. En gelukkig kunnen we als gezin veel outdoor activiteiten samen ondernemen.

  Like

  1. Klinkt goed Miranda! Ik ben altijd heel erg van de zee geweest en het zonnige zuiden maar merk dat ik minder goed tegen warmte kan en drukte heel irritant vind. Bergen maar eens proberen denk ik 😉

   Like

 3. Wij zijn dit jaar op curacao geweest in 1 woord geweldig en verder zijn mijn vrouw en ik al twee keer op tenerife geweest in een volledig aangepast hotel ook heel relaxed en echt vakantie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s