Nieuwe hobby: mediteren

Mediteren. Ik had er geen beeld bij en geen idee wat het precies inhield. Ik deed al wel soms wat mindfulness oefeningen. Bijvoorbeeld de bodyscan. Daar kon ik wel al goed mijn hoofd mee leeg maken. Ook had ik al wat mindfulness achtige apps op mijn telefoon staan. Dus daar was ik wel mee bekend.

Ook bij yoga worden regelmatig ademhalingsoefeningen gedaan en is er veel focus op je ademhaling.

En toen kwam er, op Facebook dacht ik, een bericht voorbij over de Meditation Moments app. Een Nederlandstalige app. Ik dacht waarom niet proberen. Mijn Engels is prima maar toch. En dat was een heel goed idee, om die app te gaan proberen!

Mediteren brengt me heel veel. Ik probeer het iedere dag te doen. Ook zelfs samen met Isa voor het slapen gaan. Zij vindt het ook heerlijk! Op momenten dat ik er eigenlijk doorheen zit, overprikkeld ben of heel moe, knap ik op van het doen van een meditatie. Zo fijn!

Ook als ik niet tot rust kom, tijdens mijn rustmomentje ’s middags, is dit een alternatief voor een echt dutje.

De effecten van regelmatig mediteren zijn dit volgens diverse onderzoeken:

 1. gelukkiger zijn
 2. meer rust ervaren
 3. minder stress ervaren
 4. beter slapen

Of je nou echt gelukkig wordt van mediteren, weet ik niet. Maar van meer rust en minder stress, word je wel gelukkiger denk ik. Dus zo is de cirkel rond.

Voor mij is het in ieder geval een verademing, echt een ontdekking! Ik denk dat heel veel mensen er baat bij kunnen hebben. En het kost niet veel tijd. In deze app zijn al meditaties van 3 minuten. Echt de moeite waard om te proberen.

Ik ben fan in ieder geval en ga zo lekker een slaapmeditatie doen en heerlijk slapen 😉

Mediteer jij ook wel eens? Heb je nog een goede tip voor een app voor me?

10 gedachten over “Nieuwe hobby: mediteren

 1. Ik vind ‘insight timer’ nog steeds een goede app. Er staan gratis ingesproken oefeningen en musiek op, je kan er netwerken met mensen van over de hele wereld via berichtjes en forums. Oh ja, en je kan er ook je yoga of meditatiesessie timen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Kesty,

  Ik heb in t verleden yoga gedaan en weet dat een ademhalingsoefening ook voor mijn ontspanning heel goed is.. nou masseer ik regelmatig mensen hier uit de wijk en ik ge ruik dan voor de rustgevende muziek de apps “Windy “ ,”rainy” en “ nature sound”.. hele fijne apps om op te ontspannen
  Groetjes Sylja🙋🏻‍♀️

  Like

 3. Ik ben zelf fan van yoga-nidra, een liggende vorm van meditatie, die je heel dicht bij slaap brengt, je lichaam en gedachten zijn “stil” en rusten uit. Je luisterd naar een bodyscan, een visualisatie, een meditatie en laat de stem je vervoeren….. deze ontspanning is ontzettend lekker en opladend!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s