Lichtpuntjes challenge: Doe je mee? Start 10 april

Het is er weer tijd voor. Voor mij in ieder geval. Leven in het hier en nu en genieten van de kleine dingen in het leven. Waarom is dat toch zo moeilijk? Ik merk dat ik regelmatig ‘vergeet’ te vertragen. Zo broodnodig om het kleine beetje energie goed te benutten.

Daarom is het voor mij weer tijd om te focussen op vandaag en de lichtpuntjes bewust op te merken. En aangezien ik niet de enige ben waarschijnlijk, dacht ik, ik maak er net als in 2017 weer een challenge van!

Het bijhouden van de mooie momenten in je leven, zorgt ervoor dat je positiever in het leven staat. Genieten van de kleine dingen, de dingen van alledag, maakt dat je meer focust op dat wat er toe doet en meer vandaag leeft, in het moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst.

Dat klinkt makkelijker dan het is, weet ik uit ervaring. Maar ook voor mij heel belangrijk, omdat de ‘vorm van de dag’, nooit echt te voorspellen is. Ik kan heel moe opstaan of toch met wat energie en zin om wat te ondernemen. Luisteren naar mijn lichaam is essentieel, dus leven in het hier en nu ook.

Het schijnt echt dat als je je lichtpuntjes bij gaat houden, dagelijks, je meer mindful gaat leven. Meer in het moment, meer vandaag, je meer bewust wordt van kleine dingen en daar ook meer van kan genieten. In 2017 heb ik dat ook inderdaad zo ervaren.

Wat houdt de challenge in?

 • 10 dagen lang elke dag bijhouden wat de lichtpuntjes van die dag waren.
 • Ik noteer ze in een mooi notitieboekje en neem er echt even de tijd voor om ze te ontdekken en benoemen. Kan natuurlijk ook in je telefoon.
 • Vervolgens, deel ik op Facebook, mijn top 3 lichtpuntjes van die dag. Als je meedoet, kun je jouw lichtpuntjes als reactie delen op dit bericht. Zo inspireren we elkaar!
 • Start: aanstaande woensdag 10 april
 • Einde: 20 april
 • Evaluatie: eind april

Wat heb je nodig om mee te doen?

 • Een klein notitieboekje
 • Een pen of potlood
 • 5 minuten per dag om even rustig te schrijven

Waarom zou je meedoen?

 • Omdat je moeite hebt om te genieten van de gewone dingen in het leven
 • Omdat je veel terugkijkt in je leven naar hoe het vroeger was
 • Omdat je altijd plannen aan het maken bent voor de toekomst
 • Omdat de dagen aan je voorbij vliegen en je je soms afvraagt wat een dag je gebracht heeft
 • Omdat je benieuwd bent of dit ook voor jou gaat werken? Om meer te leven in het hier en nu en meer te genieten van de kleine dingen. (Net als ik)

Waarom 10 dagen?

Omdat dat voor mij redelijk te overzien is en dat vorige keer ook goed is bevallen.

Lijkt het je leuk? Doe dan gezellig mee! Voor jezelf, of op mijn Facebook pagina van Love your life.

Na de challenge laat ik jullie uiteraard weten wat mijn ervaringen zijn!

Mooi lichtpuntje van vandaag, de zon schijnt weer! Een mooi startsein van mijn lichtpuntjes challenge!

Veel plezier als je de uitdaging ook aangaat & ik lees jouw lichtpuntjes graag op mijn Facebook pagina.

Een gedachte over “Lichtpuntjes challenge: Doe je mee? Start 10 april

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s