Lichtpuntjes challenge 2019: Hoe was het?

10 april ben ik gestart met de lichtpuntjes challenge van dit jaar. Lees hier waarom ik dat deed en wat het precies was.

Allereerst wil ik iedereen bedanken die heeft meegedaan aan deze challenge! Via zowel Instagram, als via mijn Facebookpagina en via de Facebook groep van de Club van Moeders met Hersenletsel, deden mensen mee. Echt super leuk en inspirerend! Dank daarvoor!

Dit zou het resultaat ‘moeten’ zijn van het dagelijks bijhouden van je mooie momenten:

  • Het zorgt ervoor dat je positiever in het leven staat.
  • Genieten van de kleine dingen, de dingen van alledag, maakt dat je meer focust op dat wat er toe doet
  • Meer vandaag leven, in het moment, in plaats van in het verleden of in de toekomst.

En? Is dat inderdaad zo???

Als ik naar mezelf kijk, is het antwoord op deze 3, inderdaad ja! Door te focussen aan het einde van je dag op de mooie dingen, houd je een positiever gevoel over aan je dag. Op minder goede dagen kun je hier ook op terugkijken.

Je leert ook meer en meer kijken en genieten van de kleine dingen. Ook door het delen met anderen. Daar krijg je inspiratie door. Onwijs leuk om te zien en merken.

Ik weet niet of je hierdoor nou echt meer in het vandaag gaat leven. Je staat wel wat langer stil bij vandaag, dus misschien als je dit vol blijft houden, werkt dat wel zo dan.

En nu, ga ik ermee door?

Ik vind het lastig om structureel vol te houden merk ik. Zo’n challenge 10 dagen is prima. Ik vind het wel fijn om te doen, dus op momenten dat ik eraan denk is het mooi als ik het doe. Ik leg mezelf geen druk op verder.

Ik merk wel dat het regelmatig het een periode wel vol te houden, ervoor zorgt dat ik steeds meer van kleine dingen geniet. En dat is een fijn resultaat.

Hoe was jouw lichtpuntjes challenge?

Heb je er iets aan gehad en blijf je het volhouden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s