Onze eerste camperreis: hoe was het?

Eindelijk, eindelijk, eindelijk was het dan eind mei zo ver. Wij gingen op avontuur met de gehuurde camper via Camptoo. We hadden hier zo lang naar uitgekeken en waren zo benieuwd of het net zo leuk zou zijn als we dachten. En om maar gelijk antwoord te geven op die vraag. JA, dat was het zonder twijfel. Ik durf zelfs te zeggen dat ik van mijn geloof ben gevallen en nu kamperen echt heel leuk vind. Ja, het kan raar lopen. Ik deel hier graag onze route met je, de campings die we bezocht hebben en nog wat aanvullende tips naar aanleiding van onze ervaring.

Route

We zaten enorm in het dubio vooraf. Zouden we naar Frankrijk gaan (Normandië) of naar Duitsland. Aangezien we de camper moesten ophalen in Landgraaf, leek Duitsland ons een betere optie. Voordat we gingen, hebben we het weer goed in de gaten gehouden. Dat wisselde enorm. Daarom 2 verschillende routes uitgestippeld. Nou ja uitgestippeld. In grote lijnen bedacht dat dat het ging worden. Wel de eerste campings vooraf geboekt, omdat we er al snel achter kwamen dat we in een mega druk weekend zaten. Hemelvaart. Op veel campings konden we niet eens terecht voor 1 nacht. Daar hadden we niet op gerekend, misschien dom, ik gooi het op onervaren kampeerders. Uiteindelijk kwamen we uit in Vijlen voor de eerste nacht. We wilden na ophalen van de camper, in de buurt even kamperen, om alles te testen. Dat was een goed idee.

Bestemmingen / Campings

Nacht 1: Camping Cotteserhoeve, Vijlen

Nacht 2 /m 5: Camping Clervaux, Clervaux (Luxemburg)

Nacht 6: Camping Landal Warsberg, Saarburg (Duitsland)

Nacht 7 + 8: Camping Prümtal, Oberweis (Duitsland)

Nacht 9 + 10: Camping Vinkenhof, Schin op Geul/ Valkenburg

Onze 10 tips voor camperreis met kinderen 

1.Huur je een camper, plan dan eerste nacht in de buurt van je ophaaladres. Kun je op je gemak alles een plekje geven. En testen of alles werkt. Wij vonden dit erg fijn.

2. Realiseer je dat je met een camper een stuk minder snel rijdt, dan met een gewone auto. Je maakt dus ook minder km. Wij vonden 2 uur rijden op een dag maximaal, om het leuk te houden. Dan kom je op ongeveer 150 km maximaal. Dat is niet veel, maar meer is gewoon niet fijn. Natuurlijk kun je wel een keer even doorhalen en over de snelweg wat meer km maken. Maar onze ervaring is dat binnendoor rijden gewoon tijd kost, logisch.

3. Maak van tevoren een boodschappenlijstje van de dingen die je bij je eerste supermark bezoek wilt halen. En check op Google maps ook even waar supermarkten zijn op je route. Het is handig om die boodschappen te halen onderweg, bij voorkeur, aan het begin van je reisdag, als iedereen nog fris is. Parkeren is met een camper ook wel een ding. Meestal kun je bij een grote supermarkt als Aldi, Lidl, Carrefour ofzo wel parkeren.

4. Let op dat als je op een feestdag reist, er dus niets open is. Dat hadden wij dus 2 keer. 😦 Uiteindelijk wel goed gekomen, maar toch handig om even over na te denken.

5. Vooraf boeken zouden wij in het voorseizoen niet meer doen. Er was op alle campings nog wel plek. En check voordat je de camper het terrein op rijdt, even je plek. Misschien vind je het niets, kun je nog wisselen zonder ingewikkelde parkeermanoeuvres.

6. Fietsen mee is naar mijn idee wel een must. Als je camper eenmaal staat, staat ie. En dan ga je niet meer zo makkelijk op pad ermee. Daar heb je dan de fiets voor.

7. Komt gelijk mijn volgende tip uit voort. Check vantevoren even of de omgeving fiets proof is. Zeker als je kinderen mee hebt. In Luxemburg en Duitsland eigenlijk ook, was het heel heuvelachtig, dus fietsen was lastig. Gelukkig kon Isa over de camping wel crossen en deed ze dat ook de hele dag. Gezellig vriendinnen maken. Heerlijk!

8. Je hebt echt niet veel nodig. Punt 1 je hebt niet veel ruimte, al viel me dat ook nog erg mee. Neem handige inklapbare kratjes mee (bijvoorbeeld van de AH). Kun je deel van de kleding in doen die je niet direct gebruikt.

9. Van die super dunne travel handdoeken zijn handig om mee te nemen. Vind je onder andere bij Decathlon en kampeerwinkels. Nemen weinig ruimte in en drogen snel ideaal. Net als hammamdoeken. Ook fijn. Alles beter dan dikke strandlakens.

10. Laat het begrip tijd los. Voel wat je nodig hebt op welk moment en laat je lekker leven daardoor tijdens je reis.

Conclusie

Wij vonden kamperen met de camper echt heerlijk. Het is eigenlijk ook een vorm van Slow living vind ik. De tijd vliegt voorbij. Je gaat mee in het langzame ritme van het kampeerleven. Je moet elke keer een klein afwasje doen. Heerlijk (al deed Maarten dat meestal, haha). Koken gaat langzamer, je bent veel buiten. Broodje eten, stukje zwemmen, lekker boekje lezen voor de camper. Noem maar op. Echt, alles op het gemakje. En voor je het weet is het weer half 10 en fietst je dochter van 7 nog over de camping met haar vriendinnetje. Hahaha. Heerlijk.

Kamperen? Zeker voor herhaling vatbaar wat ons betreft. In welke vorm, daar zijn we nog niet over uit. In augustus mogen we weer. Jippie!!!!

De komende week zal ik nog wat vervolgblogs plaatsen over onze ervaringen per camping / plaats.

Wat is jouw ultieme kampeertip??

Veel leesplezier!

 

6 gedachten over “Onze eerste camperreis: hoe was het?

  1. De route uit stippelen geeft van tevoren al zoveel plezier. Dat blijf ik doen. Globaal hoor. Maar zoek altijd de dingen op die ik niet wil missen. Wij hadden een caravan. Slapen in een bed, beetje rommelen met koken. Wat je zegt, heerlijk relaxes. ‘S morgens verse broodjes halen, kan bijna altijd op de camping, en dan buiten eten, kop koffie, zalig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s