Mijn top 15 lichtpuntjes van 2019

Het was me het jaar wel. Zoals jullie weten had ik dit jaar te dealen met een groot verlies. En eigenlijk zit ik daar nog middenin. Gelukkig had dit jaar ook veel lichtpuntjes. Zeker als je ze op een rij zet. Hier komen ze.

Mijn top 15 lichtpuntjes van 2019:

1. De club van moeders met hersenletsel community

In februari startte ik met deze community. Waarom? Omdat het er nog niet was. De website was een groot succes en de besloten Facebook groep nog veel meer. Inmiddels zijn we daar met ruim 170 vrouwen. Een hele fijne groep lotgenoten. Voor 2020 heb ik verschillende plannen voor deze community. Benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen.

2. Week Ameland februari

In de februarivakantie gingen we een week naar Ameland en hadden echt geweldig weer. Veel zon. Echt genoten en dat in februari.

3. Reveal linq mocht eruit

In maart mocht na 3 jaar mijn Reveal linq eruit. 3 jaar lang liep ik rond met een minikastje in mijn borstgebied om te speuren naar hartritmestoornissen. Die zijn niet gevonden in die tijd dus de kans dat mijn infarct veroorzaakt is door hartritmestoornissen, is minimaal. De cardioloog heeft hem dus verwijderd (batterij is leeg na 3 jaar) en geen nieuwe meer geplaatst. Nog steeds geen oorzaak gevonden dus voor het infarct. Vreemd geval van pech?

4. Weekend Efteling

In de meivakantie gingen we een paar dagen naar de Efteling. Ditmaal fietsen mee, wat heel goed idee is en zaten in huisje. Nog zo’n goed idee. Ook ik genoten. In deze blog deel ik mijn tips met je.

5. Campervakantie

In de junivakantie ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Op pad met de camper! Super bevallen dit. Ik schreef er al eerder over. Ook zo fijn om iets te doen wat je al zo lang wil met zijn allen. Gewoon doen!

6. Weekend Egmond aan zee

Onverwachts een weekend mooi weer = koffers pakken en vertrekken naar zee. Gewoon omdat het kan!

7. Kopen caravan

Het kamperen met de camper in juni was zo goed bevallen dat we besloten dat we dat vaker willen. Kamperen. En aangezien een camper nog even boven budget is, is het een caravan geworden. En hebben we onze sloep ingeruild voor een caravan. Zo blij mee! Al missen we de sloep ook wel een beetje. Maar je moet soms keuzes maken.

8. Zomervakantie

Dus je raadt het al! De zomervakantie was 1 groot lichtpuntje voor mij. Bekijk mijn fotodagboek hierover nog maar eens. Dan begrijp je het misschien.

9. Redelijk goed energieniveau lente en zomermaanden

Bij mij is zo’n groot verschil qua energie en wat ik aan kan in de herfst en wintermaanden tov de lente en zomermaanden. In deze blog heb ik het al eens proberen te verklaren voor mezelf.

10. Fijne wandelingen in natuur op woendagmorgen

Manlief is vrij op woensdag. We proberen dan ik ieder geval een stuk te wandelen in de natuur. Voor mij echt een lichtpuntje in mijn week en oplaadmoment. Natuur doet me zo goed.

11. Gezellige get togethers met vriendinnen

Net als sociale dingen. Een lunch met vriendinnen bijvoorbeeld. Kost me veel energie maar ik heb het ook nodig.

12. Bbq met lieve familie

Familie is het allerbelangrijkste. We zien elkaar regelmatig, vaak ook met een eetelement erin. Dit jaar weer gezellige bbq gedaan. Geniet ik erg van.

13. Bowlen met neefjes

Mijn neefjes zijn ook een bron van licht. Kan zo genieten van die knappe, lieve mannetjes. Gezellig op regenachtige dag even bowlen was mooi lichtpuntje die week.

14. Kinderfeestje isa

Van Isa geniet ik elke dag. Zij is voor mij een groot lichtpuntje, iedere dag weer. Voor haar verjaardag, hebben we thuis weer een waar festijn georganiseerd. Zoals zij het graag wilde. En wat is het genieten als je je kind zo ziet stralen en genieten en plezier maken met haar vriendinnen.

15. Boris

En last but zeker not least: Boris! Ons nieuwe gezinslid! Wat is hij leuk, lief, mooi, ondeugend, slim en de beste beslissing die we hebben genomen. Hij kwam op een moment dat we het zo nodig hadden. Een nieuw leven in huis. Heeeeerlijk. So much love! Kunnen hem al niet meer wegdenken.

Dit was 2019 voor mij, in een notendop. Een groot verlies dat diepe wonden heeft achtergelaten en ik elke dag voel. Maar gelukkig ook een jaar waarin mooie herinneringen zijn gemaakt met de mensen waar ik van hou.

2020: BRING IT ON!!!Graag een mooi jaar met veel nieuwe lichtpuntjes, herinneringen en fijne momenten.

IK BEN ER KLAAR VOOR!

Hoe was jouw jaar 2019??