50 manieren om een rustmoment te nemen

De afgelopen weken zijn heel druk geweest en eigenlijk vind ik het nog steeds niet rustig. Januari is zo’n maand waarin alles eruit komt, ik me gehaast voel en behoefte heb aan rust. In heel veel opzichten. Dus een mooi moment voor een blog over rust. Ik vond dit zo’n super afbeelding, dat ik hem hier groot met jullie deel. Zodat je het ook goed kunt lezen.
Het nemen van rustmomentjes op een dag is essentieel voor mensen met hersenletsel. Trouwens ook voor andere mensen, maar laten we dat lekker in het midden laten :-). Hoe doe je dat nou? Dat dat moeilijk is, weten we inmiddels denk ik allemaal wel. Maar hoe kun je nou momentjes van rust inbouwen op een dag? Wat is rust? Moet je dan echt gaan slapen? Nee. Dat hoeft dus niet. Voor iedereen zal rust ook iets anders betekenen. In deze afbeelding worden 50 manieren genoemd of eigenlijk getekend van rustmomentjes. Ongetwijfeld zitten hier ook voor jou geschikte dingen bij.

Mijn top 10 om een rustmomentje te nemen:

 1. Take a nap / dutje doen
 2. Walk outside / buiten wandelen
 3. Meditate / mediteren
 4. Find a relaxing scent / een rustgevende geur vinden (essentiële olie)
 5. Do some gentle stretches / yoga
 6. Read a book / lezen
 7. Listen to a guided relaxation / mindfulness
 8. Take deep belly breaths / buik ademhalingsoefeningen
 9. Turn off all electronics / alle electronica uit
 10. Move twice as slowly / doe alles 2 x zo langzaam

Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete manieren zijn om een rustmomentje te nemen? Wil je ze met me delen? Wie weet doe ik nog ideeën op. 

4 gedachten over “50 manieren om een rustmoment te nemen

 1. Herkenbaar Kesty deze lijst.
  Lezen helpt mij. Echt een rustmomentje voor mezelf. Kan ik niet te lang achtereen doen trouwens.
  Mediteren werkt heel goed. Vooral als mijn hoofd ‘vol’ zit.
  Wandelen of wat rommelen in de tuin, al is het maar blaadjes harken.
  En even rusten ’s middags, een heel belangrijke.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s