Update: hoe gaat het met het zorgen voor mezelf?

Voor 2019 had ik een hoop mooie plannen. Ik zou beter voor mezelf gaan zorgen. Wat is daar eigenlijk van terecht gekomen? Nou bar weinig kan ik je melden.

Mijn 10 plannen voor 2019 waren:

1. Dagelijks noteren van lichtpuntjes

Niet gedaan.

2. 30 dagen Yoga challenge

Yoga is goed voor me. Daarom ben ik het jaar begonnen met de 30 dagen Yoga journey van Yoga met Adriene, mijn favoriete yoga kanaal voor thuis.

Challenge wel gedaan, daarna yoga beetje laten versloffen. Stom, stom, stom.

3. Vision bord maken

Hoe ik wil dat dit jaar eruit gaat zien / gaat worden.

Niet gedaan in 2019. Wel voor 2020!

4. Traject MijnPlanDeCampagne afmaken

Ik ben vorig jaar begonnen met een soort coachingstraject van Christa Krommenhoek van Lifeofchrisje. De essentie is dat jezelf de regie in handen hebt van je leven. Dit hangt dus boven mijn bureau en staat bovenaan mijn lijstje.

Christa heeft onlangs besloten hiermee. Ik kan het dus niet afmaken. Jammer maar het is ok.

5. Minimaliseren in alles

Dit trek ik ook dit jaar door in alles. Spullen in huis, mensen die ik volg op social media, noem maar op. Een opgeruimd en ‘leger’ huis is heel fijn.

Ja, dit dus WEL gedaan. Merk dat ik dit steeds vaker doortrek en het automatisme wordt dan. Kan altijd nog meer, heerlijk!

6. Regelmatig massage

Een massage is ook een van die dingen die me goed doen. Ik wilde dit jaar dus op regelmatige basis een massage vooruit inplannen, in plaats van pas op het moment dat ik ergens last van heb. minimaal elke maand, maar misschien wel elke 2 weken.

Niet gelukt. Wel vaker bij fysio geweest, maar das meestal geen goed teken. Kortom, echt gaan oppakken dit in 2020.

7. Focus op inner circle

Sinds ik hersenletsel heb, is mijn energie een stuk minder geworden dan het was. Dat zal iedereen in een soortgelijke situatie herkennen. Daarom wilde ik dit jaar echt die energie besteden aan mensen die er toe doen. Mijn zogenaamde inner circle. Ons gezin, naaste familie en klein groepje vrienden. Voor meer hebben we ook simpelweg geen tijd.

Gelukt! En dat trek ik ook in 2020 door.

8. Leven met de dag. Lichaam aanvoelen.

Dit is wel een dingetje voor mij. Ik ben een geboren planner en organisator. Maar ik moet echt gaan snappen en ook leven naar het feit dat dat was en nu niet meer is. Ja, ik kan het nog wel, maar het kost me teveel energie. Bovendien is de vorm van de dag niet te voorspellen. En het afzeggen van dingen, vind ik nog steeds heel vervelend, voor anderen maar ook voor mezelf. Dus ik ga streven naar leven met de dag, zoveel mogelijk.

Dit lukt de ene keer wel, de andere keer niet. Ook al merk ik dat ik toch nog steeds meer kan elke keer als het jaar ervoor.

9. Niet dromen maar doen

In 2019 wilden we gewoon gaan doen wat we willen. Voor zover de financiële middelen dat toelaten, zou ik dat iedereen willen aanraden. Wij droomden van een camperreis en een ander huis. When = now!

Dit doen we WEL! Ons huis staat te koop en we hebben de camperreis inmiddels gedaan!

10. Meer ruimte en aandacht voor mindfulness en meditatie

Net als voor yoga wilde ik ook voor mindfulness en meditatie een challenge maken. 30 dagen lang testen wat het voor me doet, als ik het elke dag echt ga doen. Ik weet dat het me ook goed doet, maar wat is echt het effect als ik het volhou. Maar in het kader van niet alles tegelijk, eerst gestart met yoga.

Nog niet gedaan in 2019. Ik mediteer wel veel en veel meer dus onbewust misschien toch wel challenge gedaan? 😉

Het is duidelijk dat doelen bepalen voor een heel jaar zinloos is. Ook niet te overzien. Voor dit jaar heb ik dit dus ook niet gedaan. Wel heb ik conclusies / leerpunten uit mijn visionboard voor 2020 gehaald. Ik schreef hier al eerder over. Hier probeer ik zoveel mogelijk naar te leven en dat voelt goed.

Neem jij wel eens zo’n zelfreflectie momentje? Helpt dit jou ook verder?

 

2 gedachten over “Update: hoe gaat het met het zorgen voor mezelf?

  1. Fijn dat er wel punten van jouw lange lijst met goede voornemens zijn gelukt Kesty. Probeer mild te zijn hierin en niet Stom. Stom. Stom. te denken (en schrijven). Je doet wat je kan en meer kan je niet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s