What the fuck Nederland!!!

Vol verbazing kijk ik zaterdagavond naar de beelden. Beelden van volle stranden en volle bossen en parken….is dit echt waar vraag ik me af?? Zijn deze mensen vergeten wat ons allemaal met klem is geadviseerd? Houd 1,5 meter afstand en blijf zoveel mogelijk thuis!

Daar valt dit niet onder…ik zie zelfs mensen in de rij staan voor een visje op de boulevard, zonder de 1,5 meter afstand. Really????!!!

Ik kan hier zo ontzettend boos om worden. Net als zoveel mensen. Wat mankeert dit soort mensen toch dat ze zo egoistisch te werk gaan? En lekker een picknick te houden op zaterdagmiddag met de kinderen op het strand. Hebben deze mensen onderstaande overzichtje niet gezien soms? Waar je heel duidelijk ziet dat Nederland hetzelfde patroon volgt als Italie. Dat betekent op een gegeven moment honderden doden per dag. Per dag mensen!!!

Social media staat er vol mee. Berichten van mensen uit de zorg met smeekbedes om te luisteren naar het verzoek tot social distancing en te stoppen met hamsteren. Zij zien de gevolgen van corona met hun eigen ogen. Elke dag weer. Het is een klap in hun gezicht dat er zoveel mensen niet luisteren en gewoon hun eigen gang gaan. Alsof het vakantie is. Omdat het lente is en ze toch wel van de zon mogen genieten?

NEE!!!! Niet op deze manier egoistische domkop. Gebruik die paar hersencellen die je hebt in godsnaam. Blijf thuis, ga in je tuin zitten of loop een rondje in een verlaten gebied. Ga niet naar het strand, bos of park waar zoveel mensen zijn. Doe alleen boodschappen als het echt moet, beter bestel je online. Steun de lokale ondernemers door ook eens een keer daar eten te bestellen.

Heb respect voor iedereen in dit land die zich een slag in de rondte werkt en voor iedereen die wel de richtlijnen opvolgt.

Als er binnen enkele dagen een totale lockdown volgt, onvermijdelijk als je het mij vraagt, is dat dankzij jullie!

Jullie die ‘lekker’ een visje gingen eten op het strand, naar de bloesem gingen kijken in het Amsterdamse Bos en masaal in parken en bossen gingen wandelen en picknicken. Dankzij jullie!

Jullie eigen ‘plezier’ en ‘uitje’ voor het belang van een hele natie en in het speciaal de zwakkeren in onze samenleving. Dat je jezelf en je kinderen in gevaar brengt is nog tot daaraan toe, maar dat je daarmee anderen in gevaar brengt, kan ECHT NIET!

Het is vandaag weer mooi weer….en de rest van de week ook. Blijf in godsnaam thuis lieve mensen.

  • Thuis kun je ook picknicken in de tuin.
  • Sta extra vroeg op en ga dan ergens wandelen en kijken naar zonsopkomst. Of later naar zonsondergang. Zoek een plekje waar niemand is bij voorkeur.
  • Doe thuis buitenspelletjes, verzin een soort sportdag voor de kids thuis, incl. prijs.
  • Hou een bbq thuis, net zomer. Met dikke truien aan.
  • Ga fietsen in de buurt en hou veel afstand.
  • Hou een thuisbioscoop middag / dag. Je kunt bij veel zenders nu leuke films kijken gratis. Maak zelf popcorn en ga met hele gezin kijken.
  • Slaap met het hele gezin een nacht in de huiskamer.

Het internet staat vol met tips nu wat je allemaal kunt doen thuis. Het gaat om het maken van leuke herinneringen met de kinderen nu. Die kun je overal maken, binnen en buiten. Als we nu met zijn allen gewoon NU doen wat er nodig is, kunnen we hopelijk over paar maanden weer verder met ons ‘gewone’ leven.

En kun je elk weekend gaan picknicken in het bos en zwemmen op het strand.

Stay safe, stay at home!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s