Vandaag een gastblog van Suzanne Tijm. Zij is een oud-collega van mij uit de tijd dat ik nog werkte in de marketing. Inmiddels werkt zij ergens anders, is holistisch masseur geworden EN weet heel veel over de essentiële oliën van Young Living. Omdat ik hier zelf veel baat bij heb, heb ik haar gevraagd er een blog over te schrijven.

” Ongeveer 2,5 jaar geleden sprak ik Kesty over de klachten die ze nog steeds heeft na het herseninfarct en welke invloed dat heeft op haar leven. Veelal onzichtbare klachten en restverschijnselen. Het is fantastisch dat andere hersendeeltjes de functies kunnen overnemen van de beschadigde delen maar het blijft altijd invloed hebben op je leven. Dat is wat Kesty mij vertelde. Veel dagelijkse dingen kosten meer energie en kracht. En bedenk maar eens wat je op een dag doet als moeder. Zelf ben ik door de drukte met twee kinderen al regelmatig even het padje zoek en overprikkeld. Laat staan als je hersenletsel hebt.

Mooi om te horen en zien op welke manieren Kesty ermee omgaat en met alle kleine stapjes ermee leert leven.

Ik werk zelf veel met essentiële oliën en ken goed de kracht van deze planten essenties. Ik sta regelmatig versteld hoe ze je kunnen ondersteunen bij zoveel verschillende dagelijkse problemen. 

Ik hoorde in het verhaal van Kesty een aantal lastige punten, waar oliën heel goed bij kunnen helpen. Bijvoorbeeld onrustig zijn door overprikkeling, concentratieproblemen, vermoeid blijven ondanks goed slapen, spanningen en angsten. 

Er is over de werking van essentiële oliën veel te veel te vertellen. Ik noem daarom maar kort enkele oliën die je wellicht goed kunt gebruiken. Ik vind het fascinerend te ervaren en zien wat de kracht is van 1 druppel essentiële olie. Hoe zoiets kleins je kan helpen en dagelijks een groot verschil maakt

Deze oliën zijn allemaal van Young Living.

Panaway: een spierontspannende, herstellende en pijnstillende olie werkt bij overbelasting en hoofdpijn

Orange: een heerlijke opgewerkte en ontspannende olie voor neerslachtige momenten

Frankincense: deze wierrookolie helpt je af te schermen van de buitenwereld en werkt goed tegen overprikkeling en stress van buitenaf.

Copaiba: in de diffuser werkt fijn bij onrustheeft een kalmerende werking bij stress en angst, werkt pijnstillend bij op lokaal aanbrengen.

Thieves: een zuiverende olie, heel goed voor je weerstand te verbeteren, zuivert de lucht bij overprikkeling werkt de olie kalmerend en herstellend.

Stress Away: ter voorkoming van spanningen die emotioneel ontstaan of om je te ontdoen als de spanningen er al zijn. Een heerlijke zachte geur van vanille geeft een geruststellend gevoel. 

Lavender: is een erg veelzijdige olie voor allerlei huidproblemen. Maar werkt vooral ook om echt lekker in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden.

Kesty en ik spreken elkaar regelmatig even via messenger over verschillende toepassingen en het gebruik van de oliën. Mooi om te volgen hoe het met haar gaat en dankbaar als ik hoor hoe de oliën haar vaak kunnen helpen.

Zo zijn er veel manieren om nieuwe wegen te vinden en kun je steeds meer ontdekken wat wel werkt voor je. Dat geeft kracht om van elke dag weer een mooie dag te maken, de beste keuzes te maken en kennis te delen met anderen. 

Als je meer informatie wilt over mij of over de olieën en wat ze voor jou kunnen beteken? Neem dan gerust een kijkje op mijn site of neem contact met mij op”.

Ad *: Meer informatie over wat essentiële oliën zijn:

De essentiële oliën van Young Living worden gevonden in zaden, schors, bladeren, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten. Het is de essentie (het wezen) van de plant. Voor de plant onmisbaar omdat deze verschillende functies aanstuurt die belangrijk zijn voor het voortbestaan van de plant. Wij gebruiken deze therapeutische (essentiële) eigenschappen van de planten om onze gezondheid en welzijn te ondersteunen. 

Oliën zijn ook aromatisch dus (sterk) geurend. Denk aan de heerlijke geur van een roos, lavendel of vers gesneden munt, of het sap uit de schil van een rijpe sinaasappel of mandarijn. 

Pure essentiële oliën worden door de huid of via inademing snel opgenomen in het lichaam. Dat planten krachtige eigenschappen hebben is al eeuwenlang bekend natuurlijk. We hebben er lange tijd weinig gebruik van gemaakt maar gelukkig wordt dit steeds bekender en grijpen we terug naar natuurlijke middelen om ons te helpen..