Een nieuw begin: de Miracle morning challenge, doe je mee?

Een gehaast begin van de dag, wie kent het niet? Blijven snoozen, wie kent het niet? Altijd moe opstaan, wie kent het niet? Stel je nou eens voor dat dat anders kan? Dat je voor de dag echt begint, de ratrace van het ochtendritueel met de kids, al die dingen hebt gedaan die belangrijk voor jou zijn? Hoe zou je dag dan beginnen? Met een heel ander gevoel denk ik.

Misschien heb je al wel gehoord van de Miracle morning? Ik lees en zie er de laatste tijd veel over. En nu dacht ik, ik ga het gewoon proberen. Kijken hoe het me bevalt en of ik me er ook beter door ga voelen. Rustig opstarten en mijn ding doen….het klinkt in ieder geval heel goed.

De Miracle morning methode van Hal Elrod, zou het beste kunnen bestaan uit onderstaande onderdelen, om het meeste effect te hebben. Om je dag met meer energie en een beter gevoel te beginnen en dus ook meer succes op je dag te ervaren.

Hoe wordt dit een succes?

Het is belangrijk om een ritueel te bedenken. Een plan met wat je gaat doen als die wekker gaat. Anders draai je je gegarandeerd om en slaap je verder. En dat willen we nu dus niet.

Dit is een voorbeeld van hoe ik die van mijzelf voor me zie:

  • 6.00 uur wekker
  • 6.00 stretchen rug in bed
  • 6.05 glas water drinken op rand bed, plassen
  • 6.10 meditatie
  • 6.30 start yoga oefeningen
  • 6.50 visualisatie en affirmaties
  • 6.55 schrijven in dankbaarheidsdagboekje
  • 7.00 douchen en naar beneden voor ontbijt etc.

Je kunt eigenlijk van alles doen in dat uur. Dingen die passen in het ‘standaard’ lijstje van de bedenker van de Miracle morning (silence, affirmations, exercise etc.) Maar je kunt hier ook je eigen draai aan geven. Omdat ze goed voor jou zijn, voor jou alleen. Bijv. sporten, wandelen in de natuur, lezen, schrijven, mediteren, yoga. Dingen waar jij blij en ontspannen van wordt.

Verder denk ik dat je mensen om je heen nodig hebt, die dit ook doen. Ter motivatie. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat.

Misschien moet je ook thuis even wat regelen, zodat je echt met rust gelaten word in die tijd. Of misschien is 6.00 uur voor jou wel te laat omdat het hele huis dan al wakker is. Dan vervroeg je het tijdstip gewoon.

Samen staan we sterker!

Vind je het leuk om mee te doen? Ik maak een whatsapp groep aan voor deze miracle morning. Speciaal om elkaar te motiveren en even om 6.00 uur goedemorgen te zeggen. Misschien is dat net dat zetje in de rug dat je nodig hebt om toch echt op te staan om 6.00 uur en niet weg te snoozen. Ik ga ervoor en hoop dat er wat medestanders zijn die het ook gaan proberen 😉. Ook ik kan die motivatie wel gebruiken schat ik zo in, hahah.

Hoe doe je mee? We starten 1 juli as!

Wil je meedoen? Stuur me via een PB je telefoonnummer en ik voeg je toe aan de Miracle morning groep van Loveyourlife. En geen zorgen, de whatsapp groep is niet bedoeld om in te gaan appen, maar alleen ter motivatie in de ochtend om te starten. Ik zal op de facebook pagina van Love your life een aparte post openen over de Miracle morning challenge. Hier kunnen we het dan over deze challenge hebben en ideeën uitwisselen en elkaar motiveren.

DOE JIJ OOK MEE?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s