Mijn boekentips op een rij

Vorige week plaatste ik al een blog over hoe je meer aan lezen toe komt. Een fijne en ontspannende tijdsbesteding, juist ook in de vakantietijd. Lezen is soms lastig als je hersenletsel hebt, maar het kan ook schelen welk boek je leest.

Wat is dus leuk of fijn om te lezen? Natuurlijk is dat voor iedereen anders. Maar mocht je inspiratie nodig hebben, dan heb ik een lijstje van boeken die ikzelf heb gelezen en de moeite waard vind om te delen.

Mijn 15 leestips

Gewoon lekker lezen / je verliezen in een verhaal

1. Nicci French boeken: de Frieda Klein serie is spannend en leest makkelijk.

2. Alle boeken van Suzanne Vermeer. Lezen heel makkelijk en ook boeiende verhaallijn, waardoor het leuk blijft om te lezen.

3. De serie boeken van de Zeven zussen van Lucinda Riley. Wereldberoemd en niet voor niets. Heerlijke boeken, wel dik maar leest toch vlot.

Boeken ter inspiratie voor een leuker / rustiger leven

4. Dingen die je alleen ziet, als je er de tijd voor neemt, Haemin Sunim. Een heerlijk boekje om rust te vinden in onze drukke wereld.

5. Ikigai, Francesc Mirales. Over het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven. Leest makkelijk en is inspirerend.

6. Happy Life 365, Kelly Weekers. Een boek met een no-nonsense denkwijze voor een leuker leven. Ben ik nog in bezig maar is veelbelovend.

7. Wat ik zeker weet, Oprah Winfrey. Een heel leuk boekje met wijsheid en inzicht voor elke dag. Ik schreef er al eens een aparte leestip over. Aanrader!

8. The traveling yoga family

Levenslessen van de familie van Kooij. Leuk om te lezen. Vol tips om op een rustige mindful manier door het leven te gaan. Incl. yoga oefeningen en heel veel mooie beelden.

9. Te Lijf, Isa Hoes en Medina Schuurman. Over de kunst van het mooi ouder worden. Gewoon leuk met handige nuttige tips.

Boeken van lotgenoten met hersenletsel

10. NAH Genoeg niets te zien, Frank Willem Hogervorst. Het verhaal van een lotgenoot over leren leven met NAH.

11. Ontworteld door hersenletsel, Lisa Wopereis. Ook van een lotgenoot over het hervinden van nieuw geluk. Heeft inmiddels haar eigen atelier ‘ De Kastjesfabriek’.

12. Hersenletsel, balans in je leven. Stephanie van Schie. Boordevol nieuwe inzichten mbt hersenletsel.

13. Imperfect verklaard, Ariena Ruwaard. Van een lotgenoot. Was het eerste boek dat ik las over hersenletsel en is echt een aanrader. Leest makkelijk. Geen zware kost. Aanrader! Ook hier schreef ik al een keer een leestip over.

14. Rinkeldekink, van Martine Bijl. Humoristisch, leest makkelijk wel.

15. Life on sneakers, Evi Renaud. Over dat elke einde het begin is van iets nieuws. Evi heeft geen hersenletsel, maar haar zoektocht naar een nieuw leven is wel inspirerend.

Lees jij veel boeken? Heb je nog een goede leestip voor me?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s