Gastblog Jeannette: Campinggerecht 4: Verse soep

” Mijn vriend is echt mijn staafmixer, wat betreft verse soepen. Ik doe het weleens hoor, een soep uit een pak of zak, maar als je het zelf maakt, is het zoveel lekkerder. Alleen ben je iets meer tijd kwijt. Daarnaast is het wel super makkelijk om dit in de ochtend klaar te maken, want vaak is het aan het einde van de dag onze energie een stuk minder. 

Mijn 3 favoriete verse soepen

De ingrediënten voor het basisrecept:

– beetje olie
– een klein uitje (of een zakje gesneden uien)
– teentje(s) knoflook
– blokjes groentebouillon
– Eventuele room (kan van Blue finesse zijn)

Je snijdt de ui en perst de knoflook. Je doet een beetje olie in je soeppan en fruit de ui en doet de knoflook erbij. Beetje roeren/omgooien met een pollepel. Dit is echt de basis van een verse soep.

Recept courgettesoep – 4 personen

– de ingrediënten van het basisrecept
– 3 courgettes (ong. 1 kilo)
– 150 gram zalm (waar je stukjes van maakt)

Je snijdt de courgette in grove stukken en doet deze bij het basisrecept wat je al gemaakt hebt. Je roert het een beetje om en doet er dan 1 liter koud water en 2 groente bouillonblokjes bij. Dit laat je 15 minuten zachtjes koken. Dan even laten afkoelen en dan pak je de staafmixer erbij. Je schept de courgettesoep uit de pan en doet daar dan de zalmsnippers/blokjes op. De zalm wordt dan net een beetje gaar. Geniet van deze heerlijke verse courgettesoep.

Recept bloemkoolsoep – 4 personen

– de ingrediënten van het basisrecept
– 1000/800 gram bloemkool (let op: dit kan je ook gesneden óf uit de vriezer halen)
– 100 gram geraspte kaas
– Nootmuskaat

Je snijdt de bloemkool in grove stukken en doet deze bij het basisrecept wat je al gemaakt hebt. Of je pakt de bloemkool uit de vriezer. Die kan ook meteen in de pan. Je roert het een beetje om en doet er dan 1 liter koud water en 2 groente bouillonblokjes bij. Dit laat je 15 minuten zachtjes koken. Dan even laten afkoelen en dan pak je de staafmixer erbij. Dan doe je er de geraspte kaas in, schep je het uit de pan, doe je een beetje nootmuskaat erop en voilà een heerlijke verse bloemkoolsoep.

Recept Pompoensoep – 4 personen

– de ingrediënten van het basisrecept
– 600 gram pompoen (doe me een lol en koop het gesneden)

– 1 grote zoete aardappel
– kerrie en gember (kan poeder zijn maar ook verse)

Je schilt en snijdt de zoete aardappel in grove stukken en doet deze samen met de pompoenblokjes bij het basisrecept wat je al gemaakt hebt. Je roert het een beetje om en doet er dan 1 liter koud water en 2 groente bouillonblokjes bij. Dit laat je 15 minuten zachtjes koken.

Dan even laten afkoelen en dan pak je de staafmixer erbij. Je roert de soep om en voegt wat kerrie en gember poeder erdoorheen. Je schept de soep uit de pan. Geniet van deze heerlijke verse Pompoensoep.

De bovenstaande soepen zitten boordevol groente! Een stokbroodje of wat croutons over je soep en je hebt een heerlijke én vooral een verse maaltijd”.

Maak jij weleens verse soep? Welke is je favoriet?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s