Kinderverjaardag in coronatijd. Hoe dan?

Na de laatste corona persconferentie is het mij nog meer duidelijk geworden dat we voorlopig nog niet van die corona af zijn. Helaas. Het leven gaat verder, ook in coronatijd, hetzij aangepast, hetzij uitgesteld. Een kinderverjaardag is en blijft voor een kind de belangrijkste dag van het jaar. Zeker op de basisschool. Maar hoe maak je er in coronatijd ook een speciale dag van voor je kind en hoe kun je een kinderfeestje geven?

Verjaardag vieren part I: de visite spreiden

Isa werd begin september 9 jaar. Vlak voor haar verjaardag kwam de coronaregel dat je maximaal 6 personen uit mocht nodigen bij je thuis (inmiddels is dat zelfs 3). Oops, dag verjaardag dachten we eerst. Maar nee, zo snel laten we ons niet uit het veld slaan. We hebben de verjaardag gewoon in delen gevierd. In het eerste verjaardagsweekend, een dag ‘mijn familie’ inclusief onze neefjes, dag erop de familie van papa inclusief zus van Isa. Weekend erna nog een middag gezellig geborreld met nicht en vriend ter ere van haar verjaardag en opa en oma waren de week voor haar verjaardag al op zondagmiddag hier voor een taartje. Reken uit, dat is 4 keer jarig zijn dus. Niets leuker dan dat voor een kind! Voor ons betekende het veel visite afgelopen periode en te vaak taart….ooops. Alles voor je kind he.

Verjaardag vieren part II: het kinderfeestje in coronatijd

Een kinderfeestje in coronatijd is een uitdaging. Meestal wil Isa een feestje thuis en dat hebben we de afgelopen jaren ook gedaan. Kinderen dolenthousiast, voor ons veel werk vooraf, maar eerlijk? Ik vond het heel leuk om te doen. Dit jaar wilde ze graag zwemmen. Makkelijkste feestje ooit. Yes! Gelukkig mocht het van mister corona ook gewoon doorgaan. We hebben bij het zwembad overlegd en de groep ‘klein’ gehouden. Maarten is mee gaan zwemmen om de dames te begeleiden. Ik maakte foto’s en was ervoor en erna er gewoon bij. Als er iets is wat ik haat, is het zwemmen binnen in een zwembad. Gatver. Maar wederom alles voor je kind…

In verband met corona had ik het programma wel iets aangepast. In plaats van uit school gelijk naar het zwembad te gaan en daar frites te eten (wat gebruikelijk is bij die zwemfeestjes) zijn we eerst naar ons huis gegaan en daar had ik een heerlijke lunch voor ze klaar staan met hapjes. Mega enthousiaste reacties van de meiden. En veel lekkerder dan patat natuurlijk. Ik had de tafel mooi aangekleed, dus dat was leuk binnenkomen.

Deze hapjes had ik gemaakt voor de lunch voor het kinderfeestje:

  • Wraps met zalm, roomkaas, ijsbergsla en komkommer
  • Turks brood met hummus
  • Kleine gehaktballetjes met mini mozzarella bolletje
  • Knakworstjes in bladerdeeg
  • Mini croissantjes met jam
  • Kleine slagroomsoesjes
  • Allerlei rauwkost als komkommer, wortel, paprika, tomaat
  • Spiesjes met poffertjes en aardbei/druif
  • Watermeloen
  • Ik had nog broodjes knakworst achter de hand voor als iemand niets lustte, maar dat is niet nodig geweest. Ze hebben zitten smullen.

Na het eten hebben ze de cadeautjes gegeven, nog even gedanst op nieuwe cd van Billie Eilish, waar Isa fan van is. Vervolgens heb ik ze allemaal thuis zwemkleding aan laten doen, aangezien de kleedkamers dicht waren in het zwembad. En op naar het zwembad en zwemmen maar.

Na het zwemmen had ik een aparte zaal gereserveerd voor de meiden, ook ivm corona. Zodat ze niet in het drukke zwembad cafe hoefden te zitten. Daar konden ze lekker nog wat eten en drinken. En ik heb voor het eerst de kindjes op laten halen ipv dat we ze allemaal naar huis zijn gaan brengen. Ook heel handig. Ik maak altijd een groepsapp aan voor een feestje en heb de ouders zo op de hoogte gehouden van het programma. En op de verzameltijd hebben we buiten voor het zwembad de kindjes laten ophalen. zo hoefde niemand naar binnen.

Kortom, prima te doen een kinderfeestje in coronatijd. De meiden hebben genoten, het was voor ons ook goed te doen zo en zo goed als kon coronaproof! We hebben het kinderfeestje kunnen doen op haar eigen verjaardag waardoor ze die dag echt jarig was. Super leuk.

Verjaardag vieren part III: traktatie op school

Dat was dit jaar niet zo spannend. Het moest verpakt zijn om coronaproof te zijn. Omdat we een ‘simpel’ gekochte koek in plastic niet leuk vonden hebben we er toch nog niets creatiefs van gemaakt. Ik heb kleine plastic zakjes gekocht bij de Hema met zo’n druksluiting. En daar hebben we grote papieren confetti ingedaan (ook HEMA) om het op te vrolijken en toen jongens en meisjes zakjes gemaakt. Met in het zakje een stuiterbal, een opgerolde kauwgom in verpakking, een KitKat en een gummetje. Aan alle zakjes een gekleurd kartonnetje met Isa 9 jaar en leuk stickertje erop en klaar. En dat maal 33 kindjes 🙂

Voor de leerkachten was het helemaal simpel dit jaar. We kochten een doos Tony chocolony (per stuk verpakt) en die werd in de lerarenkamer neergezet. Ivm corona mogen de kinderen helaas niet de klassen rond.

En als je Is nu vraagt, was je verjaardag door corona nu minder leuk? NEEEE is daarop het antwoord. Juist misschien wel leuker. “Ik was meer keer jarig, heb gezellige feestjes gehad, kinderfeestje was ook super leuk en ik mocht gewoon uitdelen en voelde me die dag echt speciaal”.

Kijk en daar doe je het dan toch allemaal voor! Is jouw kind jarig in deze tijd, maak je dan niet druk. Met een paar kleine aanpassingen kun je er nog steeds een bijzondere dag of tijd van maken!

Een gedachte over “Kinderverjaardag in coronatijd. Hoe dan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s