FAQ 3: Waarom ik ben gaan bloggen en jij dit ook kunt

Ik begin dit jaar eens goed, door de blogs die al een tijdje klaar staan om geschreven te worden, nu eindelijk eens te gaan schrijven 😉 Ik heb vorig jaar een keer op Instagram een vragenrondje gehouden en de meest gestelde vragen zou ik hier behandelen. Never happened. In ieder geval niet afgemaakt. Sorry daarvoor. De dagen en weken vliegen voorbij en ik heb dus niet altijd tijd om een blog te schrijven. Ik schrijf vaak ook in gedeeltes dus soms duurt het wat langer dan ik eigenlijk zou willen. Maar het is zoals het is.

De eerste FAQ was hoe ik hersenletsel heb opgelopen. en de tweede was FAQ 2: Moeder worden als je hersenletsel hebt, is dat een goed idee?

Vandaag FAQ 3: Waarom ben je gaan bloggen?

First things first. I love to write! Gedeeltelijk was teksten schrijven ook lang mijn werk. Een jaar of 15 was ik werkzaam in de financiële dienstverlening in allerlei marketing en communicatie functies. En tekst (en beeld) is daar een groot onderdeel van. Zowel offline als alles online. En vroeger schreef ik al lange brieven naar penvrienden. Dus ja, schrijven zit in mijn bloed.

Toen ik dus thuis kwam te zitten, ongewild, onverwacht en voor langere tijd, ging mijn radertje lopen. Wat zou ik gaan doen op de goede momenten? Schrijven kwam toen al snel boven dwarrelen. Ik besloot te gaan schrijven over het proces waar ik doorheen ging, wat ik leerde van en over leven met hersenletsel. En ook gewoon over mijn leven als moeder, als moeder met hersenletsel. Ik vond het heerlijk weer iets om handen te hebben. Naast natuurlijk het revalideren en wennen aan mijn nieuwe leven.

Wat doet het bloggen voor of met mij?

In eerste instantie was het schrijven gewoon een uitlaatklep om te schrijven wat in mijn hoofd om ging. Later begon ik het ook te zien als een soort dagboek voor later, voor mijn dochter bijvoorbeeld. Dat zij later kan zien hoe ons leven eruit zag toen zij klein was. En voor mezelf als terugblik en mooi overzicht van alles wat ik leuk vind om te doen en over te schrijven.

Naast de blog, richtte ik ook een Facebook groep op en daar kwam ik in contact met honderden lotgenoten. Met een paar van hen heb ik de club van moeders met hersenletsel opgericht. Inmiddels een community van 200 vrouwen met hersenletsel. Die elkaar door dik en dun steunt. Er is een besloten Facebook groep waar deze groep vrouwen elkaar online ontmoet. Dat is heel mooi om te zien.

Ik heb zelf ook met een groepje vrouwen hiervan intensiever contact en dat zijn echt super fijne, waardevolle contacten geworden. Een soort online vriendinnen kun je zeggen. We hebben voornamelijk contact via whats app en mail en dat is prima. We snappen elkaar zonder dingen uit te hoeven leggen.

Dus het bloggen heeft mij veel gebracht. Nieuwe zingeving aan mijn bestaan, een nieuwe online wereld en nieuwe online vriendschappen.

Wil jij ook gaan bloggen? DOEN!!!

Denk jij nu, dat wil ik ook? Doen zou ik zeggen. Ik ben van mening dat iedereen kan bloggen. Dus ook jij. En ik weet ook zeker dat het je goed doet om je hoofd te legen. Als je het spannend vindt, kun je altijd je blog op privé laten staan en een goede vriendin of je partner vragen mee te kijken voor je dingen online de wereld in gooit. Heb je vragen hoe ik dat verder heb aangepakt of wil je andere tips, schroom dan niet om me te contacten. Ik help je graag op weg! Geheel vrijblijvend en gratis uiteraard, just for fun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s