Prikkelarm genieten: Zwier; vrijhaven van de stad

Hoe lang ik hier al naar uit heb gekeken is moeilijk te zeggen. Ik heb deze locatie al zoveel voorbij zien komen in tijdschriften en online ook. Ik woon er in principe om de hoek, maar ben er nog nooit geweest. En dat laatste is een enorme ‘fout’!

Wat is Zwier?

Zwier is een heerlijke plek om te ontspannen. Het motto is ook vrijhaven van de stad. Even terug naar het niets moeten, alles kan, prikkelarm in een mooie, natuurlijke omgeving. Ze bieden tenten in de zomermaanden (inclusief heerlijke vaste bedden schijnt), havenhuisjes, nog een boot geloof ik en zelfs een eilandhut. En ze hebben verschillende concepten bedacht. Zo kun je testen hoe je het doet 24 uur zonder mobiel, die lever je in. Zo kun je op een single retreat waarbij je 2 nachten in een havenhuisje verblijft en yoga en meditaties het weekend onder andere kan doen en ook kun je op een workation komen waarbij je een midweek verblijft en bijvoorbeeld lekker gaat schrijven zonder afleiding. Allemaal super fijne concepten die mij eigenlijk allemaal aanspreken ;-). Voor deze keer koos ik ervoor om samen met een vriendin het concept van Zwier gewoon eens te gaan testen, 2 nachten in een havenhuisje.

De havenhuisjes

Zoals ik al zei zaten wij in een zogenaamd havenhuisje. Het is een soort Tiny house, super praktisch ingericht. Eigenlijk vonden wij het niet zo Tiny ook. En aan alles is gedacht. Er staat een heerlijk 2 persoonsbed die uitkijkt op de haven door hele grote ramen (afhankelijk van welk huisje je hebt natuurlijk). ook is er nog een extra bed op een soort verhoging, die ook prima slaapt. Fijne badkamer met heerlijke douche. Een mini keuken met koelkast, koffie en theefaciliteiten (gratis), grote opbergkast. Een leuk zitje waar je gebruik van kunt maken als bureau of eettafel.

Buiten heb je ook een klein terrasje en om het huisje heen is veel groen te vinden, mooie aangelegde tuintjes. In de zomer kun je aan elke kant van je huisje wel even in het zonnetje zitten denk ik. Er hangt ook een airco cq verwarming dus je kunt het altijd behaaglijk maken in je huisje, ook in de winter. Oh en wifi is gratis, mocht je toch niet zonder kunnen.

Het eten inclusief

Bij Zwier hebben ze ervoor gekozen om het eten inclusief te laten zijn. Het is vegetarisch en een vast menu. Je krijgt ontbijt, lunch en diner (3 gangen!). En mensen wat is dat eten een genot. Het feit dat je zelf niet hoeft na te denken of iets hoeft te maken is al heerlijk, maar dan ga je eten wat de kost schaft. En dat is elke maaltijd weer zo ontzettend lekker! Echt waar. Nou hou ik ook wel van vegetarisch eten, maar ik weet zeker dat je geen vlees of vis mist en ook geen honger zult hebben. Het is zo heerlijk en eerlijk voedzaam eten. We hebben hier enorm van genoten. Het ontbijt is een buffet dat klaar staat in de huiskamer (daarover straks meer), dat kun je dus zelf pakken wat je lekker vindt. En dat kun je in een kratje meenemen naar je huisje of opeten in de gezamenlijke huiskamer. De lunch is een gerecht en diner bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Om je vingers bij af te likken.

Wat kun je doen bij Zwier

Maar wat kun je er dan doen, behalve ontspannen en nietsdoen? 🙂

Er is een gezamenlijke huiskamer, waar je dus kunt eten, maar ook spelletjes spelen, of een boek lezen bij de open haard, een kop koffie drinken etc. Ze hebben daar ook de bar van vertrouwen gemaakt, waar je dus zelf drankjes, snacks etc kunt pakken en afrekenen. Heel handig. En ja, er is ook wijn en bier.

Verder kun je:

  • Naar de sauna
  • In de hottub
  • 3 uur varen op de Vinkeveense Plassen in een fluisterbootje
  • Suppen
  • Kanoën

En dit alles zit gewoon in de prijs inbegrepen. Het leuke is dat je de hottub zelf moet opstoken met hout, een activiteit van een paar uur weet ik uit ervaring nu, haha. Het varen op de plassen was weer heerlijk, met een thermoskan thee mee en een dekentje. Ultiem genieten.

Verder kun je in de omgeving heel fijn wandelen, fietsen en genieten van de natuur.

Wat vonden wij van Zwier?

Wij vonden het in 1 woord GEWELDIG bij Zwier. De sfeer is heel fijn ongedwongen, de huisjes heel mooi, het eten super lekker en de omgeving heel ontspannend. We zijn 2 nachten geweest maar hadden nog wel een nacht willen blijven. En ik sluit niet uit dat ik nog een keer alleen terug ga ook, om bijvoorbeeld aan mijn boek te werken.

Ik realiseer me dat deze blog een soort promo lijkt voor Zwier, maar het is absoluut niet gesponsord en gewoon zelf betaald. En ik vind het juist heel geschikt voor mensen die met zo min mogelijk prikkels even weg willen in de natuur. Daarom deel ik het hier! Let wel op dat als je in de zomermaanden zou gaan, het dan natuurlijk drukker is. Zwier ligt aan de haven en daar liggen ook andere bootjes. Op de Plassen is het dan ook drukker met bootjes dan nu in oktober. Maar niets zo rustgevend als op het water zijn. De huisjes liggen wel lekker rustig dus daar heb je dan geen last van.

Geniet van de foto’s en ga eens zelf een kijkje nemen als het je aanspreekt zou ik zeggen. Het is absoluut de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s