Prikkelarm genieten: Belgisch Limburg

Wij zijn net terug van een vakantie naar Landal Mooi Zutendaal in Belgisch Limburg. (Dit is geen gesponsorde post!)

We hebben een paar keer wat buiten het park gedaan. Hieronder een paar tips waar je wellicht wat aan hebt.

1. Openluchtmuseum, Bokrijk, Genk.

Dit is echt een super leuke stek. Heel ruim opgezet dus niet snel druk. Veelal buiten en dat vind ikzelf altijd prettig. Tip: ga aan het begin van de ochtend dan is het het minst druk.

Verder kun je hier een rondrit maken met paard en huifkarwagen, aanrader! Geeft wel beetje herrie af en toe over de keien. Er zijn ook overal van die ouderwetse Vlaamse spelen die je kunt doen met je kids, zoals op houten stelten lopen, kegel gooien, bowlen met houten pionnen etc. verschillende horecapunten. Wel vrij duur dus je kunt ook zelf picknicken.

Maar heel veelzijdig uitje dus. Dingen zien en dingen doen in redelijk prikkelarme omgeving.

2. Grootste speeltuin van Vlaanderen, Genk.

Ik heb nog nooit zo’n grote buitenspeeltuin gezien!! Super gewoon. Dit is min of meer naast het openluchtmuseum van 1. Wij hebben het ook gecombineerd.

Dit is niet echt prikkelarm natuurlijk maar je kinderen kunnen wel even uitrazen terwijl jij misschien ergens een rustiger plekje opzoekt?

3. Shoppen Maasmechelen Village.

Shoppen doe ik eigenlijk nooit meer. Vreselijk al die drukte en herrie in winkels. Voor de grap gingen we even hier kijken onder het mom als ik gek word gaan we gelijk weg.

Heel goed te doen. Wederom s ochtends vroeg gegaan, toen was het nog heel rustig. Grote, nette winkels, heel mooie winkelstraatjes. Niet zo groot, allemaal buiten. Leuk om keer doorheen te lopen. Gratis grote parking. Top. Toch mooi paar uur uitgehouden daar 😉.

4. Ponyrijden in de bossen (voor kids), Kattevennen, Genk.

Dit is echt zo’n enorme aanrader!! Op zondagochtend kunnen kinderen, ik dacht van 5 tot 12 jaar een half uurtje ponyrijden bij de manege in Kattevennen.

Alleen in juli en augustus trouwens. Kost €6,50. Geen geld als je het mij vraagt. Als ouder loop je als begeleiding mee, je leidt het paard tijdens de rondrit. Een echte buitenrit door de bossen, helemaal geweldig. Mooie, lieve pony’s (best groot vond ik). In Kattevennen heb je nog meer attracties, zoals Cosmodrome, maar dat hebben wij niet gedaan.

5. Blotevoetenpad.

Nu moet ik natuurlijk zeggen hoe leuk dit is, maar helaas. We hebben dit niet zelf gedaan. De wandeling duurt 1,5 uur ongeveer en wij dachten dat Isa dat nu niet vol ging houden. Ze was best moe op vakantie en sliep niet zo best. Het weer was ook niet altijd geschikt hiervoor dus ee hebben besloten het niet te doen.

Als je redelijk fit bent lijkt het me super leuk om te doen, vandaar dat ik hem wel heb opgenomen in dit overzicht.

6. Landal Mooi Zutendaal.

Dit park heeft veel te bieden en Isa was dan ook niet weg te slaan van het park. Een uitgebreid animatieprogramma, een binnenspeeltuin, zwembaden (binnen en buiten), grote buiten speeltuin, avonturenbos. Heel leuk. Ook erg groen park, rustig, redelijk veel privacy bij je huisje. Dat vonden wij ook fijn.

Je kunt je dus ook prima vermaken op het park zelf.

6. Fietsen

Het park ligt naast het Nationale park de Kempen en je kunt er dus prima fietsen en wandelen door de bossen. Altijd ontspannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s