Reizen met hersenletsel; Slowtravel is the answer!

Het komt er heel langzaam alweer aan, de lente en zomermaanden. Uitermate geschikt voor tripjes en reizen over de wereld, ook met hersenletsel. Ik heb nog niet mega veel ervaring met reizen met hersenletsel, maar de laatste twee keer naar Frankrijk wel een aantal ‘maatregelen’ genomen, die ik jullie graag wil meegeven.

In essentie gaat het erom denk ik dat SLOWTRAVEL het antwoord kan zijn. Ik bedoel hiermee dat je alles op een ander tempo doet dan vroeger, voor je hersenletsel had.

Mijn tips voor slowtravel / reizen met hersenletsel:

Boek een extra nacht vooraf en achteraf.

Dit doen wij tegenwoordig altijd. Zodat we niet pas kunnen inchecken na 15.00 uur, maar gelijk bij aankomst, zodat ik direct even kan rusten en bijkomen van de reis en alle prikkels. Ja, dat kost extra geld, maar ik heb dat er graag voor over, zodat ik niet compleet overprikkeld aan de rest van de vakantie begin. En als we weggaan doen we dat dus weer, zodat we niet hoeven te haasten om voor 10.00 uur weg te zijn. Echt een aanrader.

Plan de reis heel ruim qua tijd

Ga je met de auto, ga dan uit van een scenario van veel stops en niet langer rijden dan bijvoorbeeld 2 uur. Als dat is hoe lang jij het trekt natuurlijk. Misschien ben je na een uur al helemaal klaar. Dan hou je dat aan. Wij gingen naar Frankrijk en dat was ‘maar’ 500 km voor ons, maar we hebben toch een overnachting geboekt met zwembad. Dus paar uur rijden met tussenstops, bij aankomst ik plat, Isa lekker zwemmen met papa. En volgende dag nog maar klein stukje. Ideaal.

Bereid je voor op je bestemming

Wij kijken altijd van tevoren al naar plattegrond camping of park om te bepalen waar we graag willen zitten. Ivm drukte zwembad en animatie bijvoorbeeld, wat meer aan de rand van het park. Als je vooraf contact opneemt met de accommodatie, valt er veel te regelen. Ik vraag dan ook altijd even waar dichtstbijzijnde supermarkt is bijvoorbeeld. Voorbereiding geeft mij rust.

Ook kijk ik al welke bezienswaardigheden er in de buurt te doen zijn. En kies dan niet de meest populaire, of plan in dat we die bezoeken op minst drukke moment van de dag. En ik of beter gezegd wij, kiezen vooral voor dingen buiten, in de natuur. Dat bevalt me het beste. Verder is het ook een kwestie van logisch denken. Of vragen bij de receptie :-).

Afwisseling

Dagen van activiteiten afwisselen met dagen van rustig bij het zwembad, of bij je accommodatie op een bedje liggen.

Ritme aanhouden

Op vakantie hebben we zoveel mogelijk ‘mijn’ ritme aangehouden. Dus in de ochtend iets doen (erop uit, partijtje tennis, of zwemmen ofzo), lunchen en rusten (ik). Tijdens mijn rusten ging papa vaak wat met Isa doen, of ze gingen ook even chillen. We zaten in een enorme hittegolf daar toen, dus slapen deden we alledrie niet voor 23.00 uur. Een middag pauze was voor iedereen dus wel ok.

Maak een selectie van things to do

Ik had vroeger nogal de neiging om alles te willen zien en doen als ik op een nieuwe plek was. Dat heb ik moeten loslaten. Of beter gezegd dat moet ik loslaten. Het geeft een bepaalde stress als je alles gedaan wilt hebben. En dat moet je niet hebben. Het moet dus gewoon leuk zijn en ontspannen zijn. Elke dag aanvoelen hoe je je voelt en wat je aan kunt die dag. Echt een andere mindset dus. Ik ben deze nog steeds aan het leren 😀.

Probeer eens een nieuwe manier van vakantie vieren of reizen.

Ik hou van dingen zien en ondernemen. Maar niet van drukte en lange reisdagen. Sinds vorig jaar hebben we een caravan (lees hier mijn ervaringen daarover) en is vakantie vieren voor ons nu anders dan voorheen. dit jaar is ons nieuwe gezinslid Boris er ook bij. Dus nu druk aan het zoeken naar een hondvriendelijke camping. Aanraders zijn welkom!

We gaan in ieder geval het ook dit jaar op onze manier doen, slow and easy.

Wat is jouw ultieme tip voor reizen met hersenletsel?

PS Heb je mijn tips voor prikkelarme vakantieplekken al eens gelezen?

Een gedachte over “Reizen met hersenletsel; Slowtravel is the answer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s