Hoe was mijn Lichtpuntjes challenge?

10 dagen lang heb ik mijn lichtpuntjes van die dag opgeschreven in een mooi notitieboekje. De top 3 heb ik gedeeld op de Facebook pagina van Love your Life. Wat heeft dit mij gebracht? Ben ik deze dagen echt positiever doorgekomen dan toen ik dit niet deed? Ben ik kleinere dingen meer gaan waarderen? Waren 10 dagen genoeg om hier conclusies aan te verbinden?

Doel van mijn Lichtpuntjes challenge

Mijn doel was om door de lichtpuntjes bewust te gaan benoemen, ik meer van de kleine dingen in het leven zou kunnen genieten. En ook meer te leven in het hier en nu. Met een positieve blik op een dag terug zou kijken in plaats van te bedenken wat er niet gelukt was die dag. 

Gelukt?

 • Het is inderdaad gelukt om 10 dagen achter elkaar mijn lichtpuntjes te benoemen en te delen.
 • Ik heb gemerkt dat ik in het begin ‘grotere’ dingen als lichtpuntje zag dan later in de challenge. Dus inderdaad ben ik wel meer gaan focussen op kleinere dingen. Dat vind ik heel fijn merk ik.
 • Meer leven in het hier en nu, is moeilijk voor mij. Ik ben altijd wel bezig met plannen maken, maar ik wil dit echt meer gaan loslaten de komende maanden. Hoe ik dat ga doen, horen jullie binnenkort!
 • Voor mijn gevoel sluit ik de dag inderdaad met een positievere blik op de dag af dan door geen lichtpuntjes te benoemen en op te schrijven. 

Was de challenge succesvol?
Jazeker! Voor mij dus wel. Ik vond het ook onwijs leuk om te merken, te zien en te horen, dat mensen mee hebben gedaan aan de challenge. Niet iedereen had de behoefte om het openlijk te delen in de Facebook groep maar dat is ook prima. Het ging er meer om om mensen bewust te maken van het effect van het kijken naar lichtpuntjes. Ik denk niet dat 10 dagen echt representatief is om te bepalen of het echt effect heeft. Ik denk dat je daarvoor wat langer ermee door zou moeten gaan. Het is wel een indicatie, in ieder geval voor mij. Ik vind het lekker om de dag in rust en stilte af te sluiten en dat kan prima door het schrijven in een notitieboekje van je mooie momenten van die dag. Dus ik ga er zeker mee door.

Heb jij meegedaan aan de challenge? Hoe was het voor jou?

3 gedachten over “Hoe was mijn Lichtpuntjes challenge?

 1. Wat grappig, ik kwam per toeval via iemand op jou blog.
  Sinds 7 dagen doe ik ook geluksmomenten delen met fb vrienden, zo leuk en een bewust wording dat je leven toch nog leuk is zonder werk enzo.
  Jou blog is ook mijn lichtpuntje
  vandaag ❤ erg leuk !

  Like

  1. Wat fijn Anja! Super leuk om te horen. Zeker waar, leven zonder werk kan nog steeds leuk zijn hoor. Geluk zit in kleine dingen, dat weet ik inmiddels ook. Heb jij ook NAH? Gr Kesty

   Like

 2. Hoi Survivor,
  Zoals ik de 10e dag op facebook schreef, heb ik met plezier met je meegedacht. Voor mij was het een aanvulling op een al veranderde houding. Waarbij ik hoop dat vooral de volgers die niet schreven iets konden halen uit het volgen. Door met elkaar te delen kan er iets op gang komen. Hoe klein dan ook. Dat is al een lichtpunt op zich. Je bent goed bezig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s